Home » War for Talent » Consultancy met een hart voor mensen
War for Talent

Consultancy met een hart voor mensen

‘Draag zorg voor je matrozen, want zij dragen zorg voor je schip’. Vanuit die visie plaatst EY de mens centraal in alles wat het doet. “Inspanningen die alvast beloond werden met meerdere mooie erkenningen”, stelt Wim De Wit, HR Director Belgium.

Hoe positioneert EY zich in de arbeidsmarkt?

“We positioneren ons zoals we zijn: een consultancybedrijf met een hart voor mensen. Authenticiteit en coherentie zijn nu eenmaal enorm belangrijk, zeker voor de jongere generaties. Ons motto luidt ‘Building a better working world’, en dat doen we samen met én voor onze medewerkers en klanten. In alles wat we doen plaatsen we de mens centraal. We doen dat niet zozeer als strategie, maar uit oprechte overtuiging. Sinds 2019 stegen we dan ook in de ‘nationale Best Workplaces ranking van de 9de (’19), naar de 7de (’20), de 4de (’21) en de 3e plaats (’22) om dit jaar (’23) als eerste te eindigen en we officieel de titel mogen dragen van “The Best Workplace in Belgium”. Het inspirerend leiderschap op vlak van HR werd bovendien bekroond dit jaar met het winnen van de HR Excellence Award 2023 in de categorie “Best Workplace Transformation”.

Een bloem kan pas tot volle bloei komen als je haar in goede grond plant, in de zon en voldoende water en vooral ook aandacht geeft.

Op welke manieren plaatsen jullie de mens centraal?

“EY is een omgeving waar je snel kan leren en veel ervaring kan opdoen. Ook het verloningspakket is zo samengesteld dat mensen optimaal kunnen genieten van alle voordelen. Het échte verschil maken we echter door op een zeer intense manier bezig te zijn met onze mensen. Zo hebben we de afgelopen jaren op alle niveaus sterk ingezet op peoplemanagementskills. We ontwikkelden een volledig programma rond hoe men best met mensen omgaat. Ons motto luidt: ‘Een bloem kan pas tot volle bloei komen als je haar in goede grond plant, in de zon en voldoende water en vooral ook aandacht geeft.’

Steile opmars

EY is de ”Best Workplace in Belgium 2023” en steeg in de nationale ranking voor “Best Workplaces” van de 9de plaats naar de eerste op 5 jaar tijd.

Wat denken jullie medewerkers hier zelf van?

“Volgens de resultaten van de laatste ‘Great Place To Work’ enquête zijn we met 7% gestegen op de vraag of we een emotioneel en psychologisch gezonde plaats zijn om te werken. Op de vraag of het management oprecht interesse toont in mensen als persoon en niet enkel als medewerker, klommen we 5%. Ook op de stelling ‘ik kan alle vragen stellen aan mijn management die ik wil’ stegen we 5%. Over het feit dat er bij ons geen politieke spelletjes worden gespeeld, was er een toename van maar liefst 12%.” “Ook zijn we voor het tweede jaar op rij gecertificeerd als ‘Baanbrekende Werkgever’, een titel die wordt toegekend aan werkgevers die zich onderscheiden op het vlak van duurzame mobiliteit en een mensgericht personeelsbeleid. Zo krijgen onze werknemers de vrije keuze uit tal van duurzame mobiliteitsopties en geven we hen het vertrouwen dat nodig is om plaats- en tijdsonafhankelijk te kunnen werken. Waar we volgens meerdere enquêtes echter écht de primus in zijn, is camaraderie. We nemen het altijd op voor elkaar en zorgen steeds voor een fijne werksfeer. Dat zorgt ervoor dat maar liefst 88% van onze mensen EY een fantastische plek vindt om te werken.”

Next article