Skip to main content
Home » Business Guide » Zo verhoog je de slaagkansen van je financieringsdossier!
Sponsored

Heeft jouw bedrijf groeiplannen en heb je hiervoor financiering nodig? Begin dan tijdig met de voorbereiding en laat je hierin begeleiden door ervaren financieringsspecialisten. Aelbrecht Van Damme, CEO van The Harbour, legt uit waarom.

Wanneer gaan start-ups en scale-ups het best op zoek naar financiering?

Aelbrecht Van Damme.

“Geld haal je bij voorkeur op wanneer je het (nog) niet nodig hebt, maar wel weet dat je het nodig zal hebben voor toekomstige groeiplannen. Financiering via de juiste kanalen ophalen kost nu eenmaal veel tijd en moeite. Vooraleer je je groeiplannen begint uit te voeren, moet je dus eerst zeker zijn dat de financiering in orde is. Vandaag is dat zelfs belangrijker dan ooit. Door het moeilijke economische klimaat en de strengere regulering zijn schuldfinanciers zoals banken immers veel risicoaverser geworden. Daarom zijn ondernemers ook aangewezen tot kapitaalverstrekkers zoals business angels en fondsen, wat vaak een uitgebreidere voorbereiding vergt.”

Geld haal je bij voorkeur op wanneer je het (nog) niet nodig hebt, maar wel weet dat je het nodig zal hebben voor toekomstige groeiplannen.

Hoe kan The Harbour bedrijven daarbij helpen?

“Ten eerste voeren we een grondige screening uit waarbij we naar je bedrijf en groeiplannen kijken door de bril van potentiële financiers. Hoe ziet je bedrijf er vandaag uit en hoe wordt het nu gefinancierd? Hoe ver sta je en hoe goed zijn je cijfers? Wat zijn je groeiplannen en waar heb je financiering voor nodig? Op basis daarvan bepalen we welke financieringskanalen aangewezen zijn en wat mogelijk is. Ten tweede bepalen we op basis van die screening wat wij kunnen doen om de succeskansen van je financieringsdossier te verhogen. Zo geven we advies om je businessplan beter uit te werken, de juiste financiële onderbouwing en cashflow planning te voorzien, je bedrijf correct te waarderen en te voldoen aan bijkomende specifieke voorwaarden. Hiervoor beschikken we over een team van financiële specialisten en allround financieringsadviseurs die de markt goed kennen en kunnen helpen om een goed financieringsdossier op te stellen, mét het juiste voorstel dat financiers kan overtuigen.”

Wat kunnen jullie verder nog betekenen?

“In een derde fase helpen we je indien gewenst met matchmaking. Wij contacteren in dat kader klassieke financiers zoals banken en PMV (Participatiemaatschappij Vlaanderen), maar beschikken ook over een ruim netwerk van privé-investeerders, business angels en alternatieve kanalen zoals crowdlending, revenu based financing, enz. Voor de snelle groeiers hebben we een netwerk van Belgische en internationale venture capital fondsen. Tot slot organiseren we – naast de introductie van het dossier en het verzamelen van alle nodige informatie – ook een eerste gesprek waarbij je samen met de potentiële financier kan verkennen hoe je tot een akkoord zou kunnen komen.”

Next article