Skip to main content
Home » Business Guide » Unieke locatie voor bedrijfsevents op maat
Business Guide

Unieke locatie voor bedrijfsevents op maat

Dome Eventhall is met haar capaciteit van 1.400 personen één van de grootste evenementenzalen van het land.

Dome Eventhall is met haar capaciteit van 1.400 personen één van de grootste evenementenzalen van het land en richt zich specifiek op het premium- en businesssegment. De zaal onderscheidt zich dankzij haar flexibiliteit, duurzaamheid én toegankelijkheid.

Charlotte Verhoogen

Communication manager

“Zowel binnen als buiten hebben we de architectuur van de Dome Eventhall zo neutraal en minimalistisch mogelijk gehouden”, legt communication manager Charlotte Verhoogen uit. “Hierdoor kunnen we de inrichting en de ledverlichting makkelijk personaliseren naar de kleuren en huisstijl van je bedrijf. Ongeveer 90% van de activiteiten die hier sinds de opening in 2017 plaatsvonden, zijn bedrijfsevenementen zoals conferenties, prijsuitreikingen, personeelsfeesten, gala’s, enz.”

We beschikken over een ruime ondergrondse parking met directe toegang tot de zaal, wat vrij uniek is in de Brusselse regio.

Uitzonderlijk goede toegankelijkheid 

“Onze inkomhal heeft drie grote schermen waar je aangepaste boodschappen en beelden kan tonen. We kunnen de zaal bovendien opsplitsen in drie zones die bijvoorbeeld simultaan worden gebruikt of tijdens het evenement achtereenvolgens worden geopend. Daarnaast hebben we twee zeer ruime dakterrassen met een panoramisch zicht over Brussel, het kanaal en het Koninklijk Domein van Laken. Eén ervan is bovendien uitgerust met een fraaie tentconstructie”, vervolgt Verhoogen. “Dome Eventhall beschikt over een ruime ondergrondse parking met directe toegang tot de zaal, wat vrij uniek is in de Brusselse regio. Bovendien zijn we zeer makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer dankzij een tram-, bus- en zelfs een waterbushalte voor de deur en het treinstation van Schaarbeek op amper vijf minuten wandelen. Aan het complex zijn laadpalen beschikbaar voor elektrische fietsen en wagens.”

Voorloper in duurzaamheid 

“Het complex waar Dome Eventhall deel van uitmaakt, werd enkel met milieuvriendelijke materialen en methoden gebouwd en verkreeg daarom een ‘Excellent’-certificaat van BREEAM, het duurzaamheidskeurmerk voor duurzame gebouwen met een minimale milieu-impact. In datzelfde kader hebben we recent ook het label van Ecodynamische Onderneming ontvangen, dé Brusselse referentie inzake milieubeheer”, besluit Verhoogen.


Les Ateliers des FUCaM

Les Ateliers des FUCaM, gelegen in hartje Bergen, vormen een aanvulling op de bestaande campus van de UCLouvain aan de Chaussée de Binche en zijn het paradepaardje van de stad.

De karakteristieke lokalen kunnen worden gehuurd voor allerlei evenementen die worden georganiseerd door lokale actoren (bedrijven, openbare instellingen of verenigingen). Elk jaar volgen bijna achtduizend kaderleden, managers, werknemers en zelfs werkzoekenden opleidingen die door Les Ateliers in heel Henegouwen worden georganiseerd in uiteenlopende domeinen zoals boekhouding, recht, fiscaliteit, vermogensplanning, management, non-profit management, leiderschap, digitale communicatie, change management en regionale ontwikkeling. Er wordt met zowel private als publieke organisaties samengewerkt om hen te ondersteunen in hun inspanningen om permanente vormingsprojecten te ontwikkelen. Het doel is het stimuleren van innovatie en het verbeteren van de algemene werking van deze organisaties.

Next article