Home » Business Guide » Onestopshop om het aantrekken en behouden van talenten te verbeteren
Sponsored

Een jong en rebels HR-kantoor zorgt voor een meer kwalitatieve match tussen werkgevers en kandidaten door hen met een open vizier te benaderen en te begeleiden. Meer uitleg door Matthias Lievens, zaakvoerder van Talent Plus.

Matthias Lievens.

“Veel bedrijven zoeken die éne witte raaf waarvan de cv voldoet aan bepaalde specifieke criteria. Wij gaan daarentegen liever open gesprekken aan met gemotiveerde personen die gretig willen bijleren, zodat we hen kunnen helpen om te transformeren van grijze naar witte raven. Bovendien fungeren we als consultants die samen met bedrijven kijken hoe we hen als een aantrekkelijkere werkgever in de markt kunnen zetten: een plek waar mensen graag gaan werken én blijven werken. Dat kan onder meer omdat ze er doorgroeimogelijkheden krijgen, hun talenten verder kunnen ontwikkelen of verantwoordelijkheden kunnen opnemen op basis van hun eigen interesses.”

Kandidaatgedreven bruggenbouwer

“Volgens het principe van ‘unbiased recruitment’ nemen we ruim de tijd om kandidaten en hun soft- en hardskills écht te leren kennen. Dat is volgens mij veel meer waard dan een cv. Dat soort gesprekken neemt uiteraard heel wat tijd in beslag, maar zo vinden we vaak wel zeer waardevolle autodidacten die bepaalde vaardigheden helemaal niet hebben opgenomen in hun cv. We rekruteren op kwaliteit, niet op kwantiteit. We vragen daarnaast ook of mensen nog steeds graag doen wat ze doen én of ze hier ook in de nabije toekomst verder mee willen gaan. De jongere generaties veranderen immers sneller van richting of job in functie van wat hen gelukkig maakt. Dat geeft ons opnieuw de kans om onze rekrutering open te trekken en veel verder te kijken dan de ervaringen die opgelijst staan in hun cv. Op die manier kunnen we werkgevers een perfecte kandidaat voorstellen die met de traditionele manier van rekruteren onopgemerkt was gebleven.”

We kunnen werkgevers een perfecte kandidaat voorstellen die met de traditionele manier van rekruteren onopgemerkt was gebleven.

Onestopshop

“We werken in consensus samen met kandidaten om de ideale match voor hen te vinden. Blijkt dat er geen werkgever in onze portefeuille zit die aansluit bij hun kwaliteiten, dan gaan we op vraag van de kandidaat proactief op zoek naar een bedrijf dat wel matcht. Naast matchmaking staan we bedrijven ook graag bij door een kritische blik te werpen op de selectieprocedure, de onboarding, de marketing, enz.

We kunnen hen hier zelfs volledig in ontzorgen, waarbij we dan meteen ook een leidraad achterlaten zodat ze indien gewenst op termijn zelf aan de slag kunnen. We zijn als het ware een onestopshop om het aantrekken en behouden van talenten te verbeteren.”

Next article