Skip to main content
Home » Business Guide » Duurzaamheid als kerndoelstelling van je organisatie
Business Guide

Duurzaamheid als kerndoelstelling van je organisatie

In samenwerking met
In samenwerking met

Steeds meer bedrijven beseffen dat aandacht voor duurzaamheid, welzijn, kwaliteit en milieu integraal deel moet uitmaken van hun beleid en processen. Gelukkig kunnen ze hiervoor steunen op een gespecialiseerde partner met een compleet en geïntegreerd aanbod van diensten onder één dak.

Stijn De Ryck

CEO van Cyrus BV

“We adviseren bedrijven om hun beleid en processen op het vlak van kwaliteitszorg, managementsystemen, veiligheid, energie en duurzaamheid structureel te verbeteren”, zegt Stijn De Ryck, CEO van Cryus BV. “Rond diezelfde thema’s geven we ook opleidingen aan bedrijven en hun medewerkers. Daarnaast bieden we drie handige tools van partners aan die kunnen helpen om binnen deze domeinen winsten te boeken. Een eerste tool die we frequent hanteren, too-doo, fungeert als een cockpit die je als bedrijfsleider of manager een goed beeld geeft van de doelstellingen en activiteiten binnen je organisatie. Een tweede tool is iSee iKnow, een e-learning platform waarbij je na hun trainingen testen kan afnemen bij werknemers. Zo kan je zien waar nog kennis ontbreekt en wie waar zit in welk leertraject. De derde tool, de CSCapp, laat bouwaannemers toe om snel en gemakkelijk risicoanalyses te maken en onveilige situaties preventief te melden aan hun opdrachtgever.”

Duurzaamheid gaat verder dan enkel het ecologische aspect. Ook het sociale luik is cruciaal.

Duurzaamheid steeds meer geïntegreerd in bedrijfsvoering 

“Terwijl bedrijven ons vroeger vaak louter inschakelden ter ondersteuning van het behalen van een ISO-certificaat, is duurzaamheid nu een kerndoelstelling van hun organisatie geworden. Logisch, want het wordt nu eenmaal een alsmaar belangrijkere pijler en zelfs een verplichting. Duurzaamheid gaat overigens verder dan enkel het ecologische aspect. Ook het sociale luik is cruciaal, met inbegrip van de veiligheid en de werkomstandigheden van de mensen én het onderhouden van correcte relaties met stakeholders. We krijgen regelmatig de vraag van bedrijven om hen in dit proces te begeleiden, zodat al hun duurzaamheidsinspanningen een blijvend onderdeel worden van hun organisatie. Ook het borgen van bepaalde kennis en competenties hoort daarbij”, besluit De Ryck. 

Next article