Skip to main content
Home » Welzijn op het werk » Catering die smaakt naar meer: innovatief, duurzaam en op maat
Welzijn op het werk

Catering die smaakt naar meer: innovatief, duurzaam en op maat

In samenwerking met
In samenwerking met

Snel een slappe hap eten in een ongezellige kantine? Daar steekt dit Belgische bedrijf een stokje voor. Met een innovatieve aanpak tilt het bedrijf bedrijfscatering naar een hoger niveau, waarbij voeding, comfort, duurzaamheid en employer branding hand in hand gaan.

Jonas Ringoot

Head of Commercial
Belgocatering

Stefano Teatini

General manager
Belgocatering

Belgocatering gaat verder dan traditionele catering. Met lokaal geteelde, seizoensgebonden producten en een focus op kwaliteit creëren ze een totaalervaring. “Bij ons bestaan geen standaardoplossingen; elke keuken heeft een eigen chef die samen met de klant het menu bepaalt,” zegt Jonas Ringoot, Head of Commercial. “Van een uitgebreid bedrijfsrestaurant tot een coffee corner, alles ademt kwaliteit en zorg. Ons doel is om duurzame catering vanzelfsprekend te maken door heerlijke, chefgedreven maaltijden te bieden die zorg dragen voor mensen, de planeet en welzijn.”

Meer dan voeding

Die zorg beperkt zich niet tot het bord. General manager Stefano Teatini benadrukt de 360-gradenaanpak van Belgocatering: “Voeding is onze kern, maar welzijn, duurzaamheid en tevreden medewerkers zijn net zo belangrijk. Onze Wellsphere-aanpak kijkt naar alles, van de inrichting en akoestiek van de eetruimte tot gezonde voedingskeuzes.”

Belgocatering hanteert het ‘EAT-Lancet Diet’, een wereldwijd erkende richtlijn voor duurzame en gezonde voeding. Dit rapport benadrukt een voedingspatroon dat vooral plantaardig is, met beperkte dierlijke producten. De voeding moet duurzaam zijn, gericht op het verminderen van CO2-uitstoot en verspilling, en gezondheidsbevorderend, met de juiste balans tussen groenten, granen en proteïnen.

Investeren in medewerkers en bedrijfsresultaten

Teatini: “Deze aanpak leidt direct tot een betere gezondheid van werknemers. Gezonde voeding verkleint de kans op chronische ziekten zoals obesitas, diabetes en hart- en vaatziekten. Minder ziekteverzuim betekent lagere kosten en een hogere productiviteit. CEO’s die met Belgocatering werken, investeren zowel in het welzijn van hun medewerkers als in de bedrijfsresultaten.”

Samenwerking met lokale en innovatieve partners

“Onze biologische groenten komen rechtstreeks van Boer Dries van Le Monde des Mille Couleurs,” pikt Ringoot in. “Ons vlees en onze vleeswaren betrekken we van Philippe Soete van Meatier, een lokale boer die antibioticavrij werkt en inzet op duurzame landbouwmethoden.”

Daarnaast werkt Belgocatering samen met innovatieve partners zoals Too Good To Go en Orbisk om voedselverspilling tot een minimum te beperken. “Ook hebben we ons volledige wagenpark geëlektrificeerd en bannen we plastics waar mogelijk. Al deze inspanningen droegen bij aan onze Ecovadis Platinum-certificering,” voegt Ringoot trots toe. Duurzaamheid is hier dus geen slogan, maar een bewuste keuze.

Duurzaamheid als strategische investering

Met deze initiatieven richt Belgocatering zich op de groeiende vraag van bedrijven die duurzaamheid als kernwaarde hebben. Dit versterkt niet alleen hun merk, maar maakt hen ook aantrekkelijker voor jonge, bewuste talenten. “Onze klanten begrijpen dat catering niet alleen een kostenpost is, maar een strategische investering,” onderstreept Teatini.

“Millennials en Gen Z zijn kritisch en zoeken werkgevers die duurzaamheid en gezondheid omarmen. Belgocatering helpt bedrijven om toptalent aan te trekken met een restaurantwaardige cateringervaring. Alle studies tonen aan dat werknemers die toegang hebben tot gezonde voeding productiever, alerter en tevredener zijn. Dit resulteert in betere prestaties en een lager personeelsverloop. We kunnen dat ook hard maken: onze cateringpartners rapporteren gemiddeld 15% minder ziekteverzuim en 20% hogere medewerkerstevredenheid na de implementatie van onze aanpak.”

Transformeer uw organisatie vandaag

Bent u klaar om catering strategisch in te zetten voor het succes van uw organisatie? Belgocatering helpt u de volgende stap te zetten. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek: 0478 666 175 (Jonas Ringoot, Head of Commercial) of bekijk onze bewezen aanpak en cases op onze website.

Next article