Home » War for Talent » In volle transformatie en groei: “België is te klein geworden”
Sponsored

Promethera is een jong biotechbedrijf dat zich in volle transformatie en in een extreme groeifase bevindt. De afgelopen acht maanden heeft het iedere maand gemiddeld zes nieuwe collega’s aangeworven. Die groei zal niet meteen afnemen.

Tekst: Joris Hendrickx

Meer uitleg door:

Evelyne Haubruge

Global HR director – Promethera Biosciences

Wereldwijd rekruteren

Haubruge: “Vanuit Promethera bouwen we sterke partnerschappen uit met internationale universiteiten. België is te klein geworden. We dienen het dus op een flexibele manier aan te pakken om de beste talenten te vinden. Wereldwijd zoeken we naar gespecialiseerde profielen. Om hen aan te trekken bieden we flexibele werkoplossingen, maar zetten we ook sterk in op continu leren, ontwikkeling, mentoring, coaching en mobiliteit (zowel intern als internationaal).”

Transfer knowledge

“We zijn een globale speler en hebben naast ons hoofdkwartier in Mont-Saint-Guibert ook een gekwalificeerde productie-eenheid in de Verenigde Staten, een aanwezigheid in Zwitserland en een bureau in Japan. Al deze mensen verenigen we in één team waarin iedereen gelijkwaardig is. We denken dus niet meer lokaal.”

Mensen die bij een biotechbedrijf willen gaan werken zijn niet op zoek naar zekerheid, ze willen uitgedaagd worden en een sense of purpose hebben.

“Daarom werken we momenteel aan een talentenmap die toelaat om van al onze medewerkers de technische- en soft skills in kaart te brengen. Wanneer we een nieuw project lanceren, dan zullen we gemakkelijk kunnen identificeren welke personen de juiste skills hebben om er deel van uit te maken. Zo komen we tot internationale expertteams.”

Flexibele en uitdagende speler

“In tegenstelling tot de gevestigde grote waarden kunnen wij als kleine maar sterke groeier sneller reageren. Dat maakt van ons een jonge en behendige speler in de markt. Hierdoor hebben we geen enkel probleem om de juiste mensen aan te trekken, maar ook niet om in te spelen op de snelle evoluties in de biotechwereld. Die mindset en passie brengen we ook over in onze gesprekken met potentiële kandidaten”, aldus Haubruge.

“Mensen die bij een biotechbedrijf willen gaan werken zijn niet op zoek naar zekerheid, ze willen uitgedaagd worden en een sense of purpose hebben. Zeker millennials hebben die uitdaging nodig, maar ze willen ook een evenwicht tussen hun professionele en privéleven. Als antwoord daarop bieden we niet enkel flexibiliteit, maar ook een leer- en ontwikkelingsplan, performance management en stimuleren we een gezonde levensstijl via een mobiele app waarmee ze zich in de dichtstbijzijnde fitness kunnen aanmelden.”

Ons team bestaat uit 13 nationaliteiten, wat erg veel is voor een groeiend bedrijf van 130 mensen.

Grote diversiteit

Haubruge: “Gendergelijkheid en diversiteit zijn zeer belangrijk voor ons. Ons team bestaat uit 13 nationaliteiten, wat erg veel is voor een groeiend bedrijf van 130 mensen. Maar liefst 60% van onze medewerkers zijn vrouwen. Ook op dat vlak scoren we dus goed. Dit is het gevolg van onze out-of-the-box HR. We focussen ons op mensen hun attitude en bereidheid om zich aan te sluiten bij onze waarden zoals vertrouwen, persoonlijke groei, excellentie, team spirit,… Zo maken we het verschil.”

Interne en externe bronnen van young potentials

“Ons doel voor volgend jaar is om een Promethera Academy op te zetten, waarbij we experts per specialisatie een carrièrepad bieden en de mogelijkheid geven om kennis uit te wisselen in internationale teams. Zo zullen we een interne bron van potentials hebben”, vertelt Haubruge. “Daarnaast willen we in de toekomst wereldwijd gaan samenwerken met universiteiten voor het aanbieden van stages. Onze vaste medewerkers zullen dan wel tijd moeten besteden aan de begeleiding van die stagiairs, en dat is in de snel evoluerende biotechwereld niet altijd even eenvoudig. Daarom zullen we dit pas doen wanneer we voldoende voltijdse medewerkers in dienst hebben.”

Next article