Skip to main content
Home » War for Talent » Federale overheid zoekt IT-talenten
War of Talent

Federale overheid zoekt IT-talenten

IT-talenten voor de federale overheid
IT-talenten voor de federale overheid

Werken als IT’er bij de federale overheid? Dat is werken in een moderne en menselijke omgeving met veel mogelijkheden om te groeien en het verschil te maken voor de maatschappij. Interview met Ilse Waumans, algemeen directeur bij Egov Select. 

“De kerntaak van Egov Select vzw is het zoeken, rekruteren, contracteren en dan detacheren van IT-profielen bij de federale overheidsdiensten en -instellingen. We doen dat steeds zeer specifiek op vraag van onze leden. We maken eerst een selectie van de kandidaten, stellen de meeste geschikte kandidaten voor bij de dienst en doen dan na een uitgebreide screening een loonvoorstel aan de gekozen kandidaat en de dienst. Bij groen licht krijgen de kandidaten een contract voor onbepaalde duur en worden ze een volwaardig teamlid bij onze leden.” 

Welke troeven bieden Egov Select en de overheid als werkgever? 

“Meerdere overheidsdiensten en -instellingen gebruiken de allernieuwste technologieën. Je komt dus vaak terecht in een complexe, maar vooruitstrevende en aantrekkelijke omgeving met moderne infrastructuur. Ook als dat nog niet helemaal het geval is, kan je er als IT-talent net voor zorgen dat jouw dienst hier stappen in vooruit zet. Bovendien creëer je met je bijdrage een grote maatschappelijke meerwaarde. Daarnaast bieden we een gezonde work-lifebalance die typisch is voor werken bij de overheid.” 


Je komt vaak terecht in een complexe, maar vooruitstrevende en aantrekkelijke omgeving met moderne infrastructuur.

Ilse Waumans

Wat zijn jullie belangrijkste aandachtspunten? 

“We vinden het vooral belangrijk om de juiste match te vinden met het team en de omgeving waar men terechtkomt. De cultuur en waarden van onze leden spelen daar een cruciale rol in. We kijken dus verder dan de technische vaardigheden. Omgekeerd volgen we bij onze leden ook steeds meer op dat zij onze talenten goed behandelen. Een belangrijke doelstelling voor de komende jaren is dat we de verbinding tussen Egov, onze leden en onze talenten willen verbeteren. Het aantal medewerkers van Egov Select is de voorbije drie jaren immers meer dan verdubbeld. Ook ons intern team dat hen moet ondersteunen, is bijgevolg gegroeid. Nu willen we ook meer ter plaatste gaan om onze leden en talenten beter op te volgen.” 

Welke ontwikkelingsmogelijkheden bieden jullie? 

“Onze leden staan meestal zelf in voor de vormingen en opleidingen. Daarnaast bieden zij onze talenten waar mogelijk ook doorgroeimogelijkheden aan. Zijn die mogelijkheden er ergens toch te weinig, dan kunnen wij in ons brede netwerk van leden kijken waar onze talenten die wel krijgen en kunnen we wie dat wenst doorschuiven. Die interne mobiliteit is een enorme troef. Sinds enkele jaren geven we mensen met de juiste motivatie en gezond verstand, ongeacht hun achtergrond, ook de kans een carrière in IT te beginnen als developper, testengineer of analist.” 

Next article