Home » War for Talent » Een uitdagende job combineren met een optimale work-lifebalance
War for Talent

Een uitdagende job combineren met een optimale work-lifebalance

Met heldere employer branding en sociale media campagnes heeft De Nationale Bank zijn wat stoffige imago al een poos van zich afgeschud. Vandaag trekt deze moderne en dynamische werkgever juristen, economen en IT’ers aan, want ze rekruteert meer dan louter financiële profielen. Learning & Development verantwoordelijke Inge Van de Paer licht toe, juriste Naomi Vereecke spreekt uit ervaring.

Ook bij De Nationale Bank is de war for talent nog niet gestreden. Het vinden van Nederlandstalige juristen, economen, actuarissen, dataprofielen en IT’ers blijft een stevige uitdaging, die de bank met frisse rekruteringscampagnes aangaat. “We tekenen steeds met een dubbele vertegenwoordiging present op de beurzen van hogescholen en universiteiten. Studenten trekken grote ogen bij de getuigenissen van onze mensen van HR én van de business over wat werken bij de Nationale Bank zoal kan inhouden”, weet Van de Paer. “Vergeleken met de commerciële banken zijn we misschien minder bekend, maar onze aanpak als ondernemende en hedendaagse werkgever dragen we net zo graag uit. Via de slogan ‘Zo zijn wij’ bijvoorbeeld, ondersteund door foto’s en enthousiaste videogetuigenissen van collega’s. Of door onze bedrijfscultuur helder toe te lichten in vacatureteksten en tijdens selectierondes. De troeven zijn legio: een competitief loon en tal van extralegale voordelen zoals de groeps- en hospitalisatieverzekering en het gsm-abonnement, aangevuld met praktische zaken zoals de centrale ligging en ons gezellige bedrijfsrestaurant. Daarnaast spreekt vooral ons uitgebreid gamma aan teambuilding-, opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden aan. Geen loze woorden, maar een actief en hands-onbeleid dat onze medewerkers tijdens hun hele loopbaan ondersteunt.”

Als financiële instelling is het vinden van Nederlandstalige juristen, economen, actuarissen, dataprofielen en IT’ers een stevige uitdaging.

Starterstraject

Als juriste nam Naomi Vereecke een vliegende start bij De Nationale Bank via het starterstraject. “Dit paradepaardje is een residentiële training in beperkte kring, die focust op communicatie, samenwerking en functioneren in team. Ik heb nog veel bijgeleerd, want we vergeten soms het belang van soft skills. In geen tijd kon ik er een netwerk uitbouwen, en nadien mocht ik vrij snel aan de slag met uitdagende projecten. Daarbij kon ik steevast rekenen op mijn collega’s en verantwoordelijke, want geen enkele vraag was hen te veel. De mooiste ontdekking was misschien nog hoe flexibel de bank telewerk organiseert en verwacht dat werk én opleidingen enkel tijdens de uren vallen. Zo kan ik een uitdagende job combineren met voldoende tijd voor mijn privéleven. We weten intussen allemaal hoe essentieel dat evenwicht is”, aldus Vereecke.

Next article