Home » Vermogensbeheer » Zo leer je investeren in cryptomunten
Vermogensbeheer

Zo leer je investeren in cryptomunten

Net zoals het internet eind jaren 90 bevinden cryptomunten en blockchain zich vandaag aan het begin van een exponentiële groeicurve. Intussen beseft iedereen dat deze evolutie onvermijdelijk zal zijn. De Digital Currency Academy wil mensen daarom helpen om op een doordachte en veilige manier mee te profiteren van de nieuwe opportuniteiten die hiermee gepaard gaan.

Tekst: Joris Hendrickx

Vanuit welke visie is de Digital Currency Academy ontstaan?

David De Vriesere, founder & CEO: “Cryptomunten en blockchain brengen veel meer transparantie en vertrouwen in het monetaire systeem. Ik beschouw het daarom als de meest logische volgende stap in de evolutie van geld. Ik zag al heel vroeg het potentieel en ging er dan ook met volle overtuiging mee aan de slag, maar werd wegens een gebrek aan kennis en beschikbare info opgelicht. Dat zette me aan om mijn kennis sterk uit te bouwen.”

Brecht Van Craen, co-founder: “Kort daarna leerde ik David kennen. Ik kon hem overtuigen om samen een opleidingsaanbod samen te stellen om mensen financieel digitaal geletterd te maken. Met de juiste basiskennis en tools kan je immers 99,99% van de valstrikken vermijden. Het hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Vorig jaar richtten we samen de Digital Currency Academy op. Daarbij combineren David – als pionier en grootste crypto community manager in Vlaanderen – en ikzelf – als de enige persoon in België met een masterdiploma in digital currencies – onze krachten.”

Waar staan jullie vandaag?

De Vriesere: “Intussen hebben wij als crypto-experten al meer dan honderd cursisten begeleid. Ook tal van politici deden al een beroep op onze professionele expertise. We trachten om dit zo neutraal mogelijk te doen. Concreet bieden we betaalbare, maar hoogkwalitatieve opleidingen op maat aan waarmee we je leren om op een veilige en doordachte manier te investeren in cryptomunten. Daarnaast werken we ook hard aan de opbouw van een inclusieve community waar zowel beginners als experten op een informele manier kennis en tips kunnen uitwisselen.”

Voor welke cursussen kan men bij jullie terecht?

Van Craen: “We bieden drie cursussen aan: Bitcoin Starter, Crypto Belegger en Crypto Trader. Iedere cursus verloopt één-op-één zodat we deze kunnen aanpassen aan je eigen snelheid, tempo en niveau. Met ‘Bitcoin Starter’ geven we de basis mee over Bitcoin, hoe je er veilig mee kan investeren en hoe je het veilig kan bewaren. Met ‘Crypto Belegger’ bekijken we het volledige crypto ecosysteem. ‘Crypto Trader’ is een gevorderde cursus waarmee je leert om met winst cryptomunten te kopen en verkopen door grafieken te analyseren en prijzen te voorspellen.”

Next article