Skip to main content
Home » Vermogensbeheer » Waarom investeren in onze Belgische kust een goed idee is
Investeren

Waarom investeren in onze Belgische kust een goed idee is

Belgische kust
Belgische kust
Investeren in de Belgische kust is in opmars.

Steeds meer Belgische vastgoedinvesteerders kiezen ervoor om te investeren in vakantie en familie, en dus niet enkel omwille van het financiële rendement. Hierdoor is de interesse in appartementen en compacte woningen aan de kust sterk toegenomen.

Tekst: Joris Hendrickx

Joery Michiels

Head of Corporate Sales & Marketing

Bostoen

Joost Van der Elst

Verkoopverantwoordelijke Vlaanderen

Bostoen

Gesprek met Joery Michiels en Joost Van der Elst van Bostoen.

Hoe verklaart u de toenemende interesse in vastgoed aan de kust?

“De kust wordt door veel Belgen gezien als vakantie in eigen land. Zeker in coronatijden is het bezitten van een eigen stek aan de Belgische kust dus een grote troef.  Het brengt  het hele jaar door een vakantiegevoel met zich mee, een plek waar je even kan genieten met je bubbel.  Een verplichte quarantaine bij terugkeer is niet nodig, de reistijden zijn kort, het transport is goedkoop én je wordt er overal in je eigen landstaal bediend.”

“De kust is bovendien ook een kernversterkend gebied. Door de concentrische bebouwing bevind je je altijd dichtbij alle nodige voorzieningen. Daarnaast is er een sterke sociale cohesie van gelijkgestemden.”

Compacte woningen zijn steeds meer in opmars. Ze zijn betaalbaarder, verbruiken minder energie en vergen minder onderhoud.

Waar kunnen we het vastgoed van Bostoen terugvinden?

“Ons vastgoed bevindt zich voornamelijk in het hinterland, achter de volgebouwde kustlijn, op maximum 1,5 à 2 km van het strand. Die regio is rustiger, betaalbaarder én beter bereikbaar.  We hebben momenteel een mooi aanbod van woningen en appartementen gelegen aan de West- en Middenkust. Neem zeker eens een kijkje op onze website. Je kan er al onze projecten, al dan niet in Virtual Reality, beleven vanuit je veilige thuis.

Welke evolutie stelt u nog vast?

“Compacte woningen zijn steeds meer in opmars. Compact betekent niet oncomfortabel. We ontwerpen onze woningen zo ergonomisch mogelijk , om het hoogste wooncomfort te bekomen. Compacte woningen zijn bovendien ook weer betaalbaarder, verbruiken minder energie en vergen minder onderhoud. Geïnteresseerde kopers en huurders kijken ook steeds meer uit naar een tuin. Een plek die ruimte biedt om te spelen, te ontspannen of groenten te kweken…”

“Door de volatiliteit op de beurzen, de extreem lage rente op spaarboekjes en huidige gezondheidstoestand is het momenteel het moment bij uitstek om te investeren in nieuwbouwvastgoed aan onze Belgische kust.”

Next article