Home » Vermogensbeheer » De onzekerheid van winst versus de zekerheid van verlies: volatiliteit & inflatie
Vermogensbeheer

De onzekerheid van winst versus de zekerheid van verlies: volatiliteit & inflatie

Het is waar, niemand kan beloven dat je nooit een koersdaling zal meemaken op de beurs. En zeker op korte termijn kunnen schommelingen stress veroorzaken. Toch zijn beleggers beter gewapend om hun toekomst vorm te geven en het leven te leiden dat zij plannen.

Dat wil jij toch ook? Niet zomaar ronddobberen als een stuurloos bootje op de economische golven, maar het roer in handen nemen en bepalen welke richting je uit wil. “Eenmaal die richting bepaald is, kunnen de golven je niet meer zo makkelijk omver duwen”, Ben Granjé, afgevaardigd bestuurder bij de Vlaamse Federatie van Beleggers (VFB). “Niet dat het makkelijk is, en helaas leren we op school niet welke instrumenten we ter beschikking hebben om te sturen, maar je staat niet alleen. Mensen zoals jij en ik helpen elkaar door te praten, ervaringen te delen, samen te leren én te doen.

Impact creëren
Ben Granjé.

De Vlaamse Federatie van Beleggers is er ook voor u. Met opleidingen voor wie nog nooit belegd heeft of voor wie zich wil bekwamen tot expert. “Of je nu vastgoed, aandelen, ETF’s of cryptomunten wil leren kennen, wij helpen je om de risico’s in kaart te brengen en de kansen te grijpen. Dat doen we op verschillende manieren: aan de hand van trefpunten om je vragen te bespreken, via clubs om nieuwe kennis in de praktijk te brengen of met bedrijfsbezoeken en lezingen om meer inzicht te krijgen. En met een drankje erbij, omdat het ook gewoon leuk is. Anderzijds hebben wij ook jouw hulp nodig: hoe meer beleggers we vertegenwoordigen, hoe meer impact we kunnen hebben op het beleid en financiële dienstverleners. Met als doel de juiste omstandigheden creëren voor jullie om een ‘rijk-gevuld’ leven te leiden”, aldus Granjé.

Of je nu vastgoed, aandelen, ETF’s of cryptomunten wil leren kennen, wij helpen je om de risico’s in kaart te brengen en de kansen te grijpen.

Speculeren versus beleggen

Lid worden van de Vlaamse Federatie van Beleggers kan al voor 5 euro per maand of 60 euro per jaar. Nieuwsgierig? Neem dan zeker een kijkje op de website, registreer je gratis als gast en ontvang de nieuwsbrief plus een proef e-magazine. Of kom eens kennismaken: op zaterdag 23 april ontmoeten meer dan duizend beleggers elkaar op de VFB-Happening in Kinepolis Antwerpen. Een dag voor en door beleggers – jong en oud, starters en experten, links en rechts – waar je de CEO’s en CFO’s van beursgenoteerde bedrijven kan ontmoeten en workshops mag volgen over jouw financiële gezondheid. Ontdek waarom de zekerheid van het spaarboekje absurd is en wat inflatie voor jou betekent. Leer het verschil tussen speculeren en beleggen, tussen geluk en kunde. “Ook als geld je niet interesseert, praten we graag met jou over het leven, de toekomst en het Bruto Nationaal Geluk. Ons motto luidt niet voor niets ‘Iedereen kan beleggen!’”, besluit Granjé.


Uitzonderlijk aanbod Happening + lidmaatschap

De toegangsprijs voor de VFB-Happening in Kinepolis Antwerpen op 23 april voor niet-leden bedraagt 70 euro. Je kan echter ook profiteren van het combiticket Happening + lidmaatschap voor 100 euro (in plaats van de normale prijs van 130 euro). Je kan dit event zowel fysiek als online bijwonen en achteraf het hele programma herbekijken om niets te missen. Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten en alvast een proefnummer van ‘De Gids voor de Beste Belegger’ lezen, registreer je dan gratis als gast op VFB.be.


Next article