Skip to main content
Home » Vermogensbeheer » “Crypto is helemaal geen zeepbel die op barsten staat”
Vermogensbeheer

“Crypto is helemaal geen zeepbel die op barsten staat”

Steeds meer mensen vinden hun weg naar de cryptomarkt. Dankzij onlineplatformen is beleggen vandaag kinderspel geworden, waardoor een steeds breder publiek aangetrokken wordt. Olivier van Duijn, CEO van LiteBit, deelt de geheimen van een goed platform en verklaart waarom de cryptomarkt alleen maar zal blijven groeien.

Tekst: Shannah Jongstra

Dankzij onlineplatformen kan iedereen vandaag in alle veiligheid cryptomunten kopen, beheren en verkopen.

De cryptomarkt is vandaag meer dan drie biljoen dollar waard. Een cijfer dat volgens experten alleen maar zal toenemen. Dankzij onlineplatformen kan iedereen vandaag in alle veiligheid cryptomunten kopen, beheren en verkopen.

Olivier van Duijn.

LiteBit, een platform dat 67 verschillende soorten cryptomunten aanbiedt, is een van de grootste spelers in België. “Wij geloven dat vertrouwen heel erg belangrijk is op deze markt. Dat vertrouwen wordt enerzijds opgebouwd door de gebruikerservaring, de veiligheid en de service die je levert, maar anderzijds ook door de transparantie die je aanbiedt”, legt van Duijn uit. Dankzij de live servicedesk van het platform, die je in vier verschillende talen kan contacteren, wordt iedere gebruiker bovendien op elk moment van de dag snel verder geholpen.

Alle leeftijdsgroepen

Voor beginners zijn cryptoplatformen een eenvoudige manier om crypto te leren kennen. Ook steeds meer ervaren gebruikers vinden hun weg naar de digitale beurzen, waar ze bovendien lang blijven én handelen. “We zien bij LiteBit twee grote leeftijdscategorieën. Enerzijds heb je mensen tussen 18 en 40 jaar, dat zijn emotionele beleggers. Zij willen snel winst maken en reageren meer op marktveranderingen. De iets oudere groep beleggers koopt aandelen en investeert op lange termijn. Zij reageren niet zo sterk op de markt als de eerste groep. Deze tweede groep is het afgelopen jaar het meest gegroeid.”

Crypto zal blijven groeien

“Crypto is helemaal geen zeepbel die op barsten staat”, verzekert van Duijn. “De markt is inmiddels enorm groot en zal enkel maar blijven groeien. Bovendien zal ze zich ook steeds meer ontwikkelen: de onderliggende technologie (blockchain) zal namelijk diverse toepassingen krijgen, kijk maar naar NFT’s (Non-Fungible Tokens) bijvoorbeeld. Dat zijn digitale eigendomscertificaten waarbij blockchain wordt toegepast op zaken die een bepaalde waarde vertegenwoordigen, zoals kunst, en die verhandelbaar worden gemaakt. We staan aan het begin van een nieuwe fase, waarin nieuwe groepen investeerders hun weg naar de markt zullen vinden.”

Next article