Home » Vastgoed van de Toekomst » Ontzorging op het vlak van duurzame huisvesting voor bedrijven
Vastgoed van de Toekomst

Ontzorging op het vlak van duurzame huisvesting voor bedrijven

In samenwerking met
Networks Gent Atmos.
In samenwerking met
Networks Gent Atmos.

Met Networks Gent Atmos neemt Banimmo een voortrekkersrol op inzake duurzaam vastgoed. Het is er met dit project in geslaagd om dat op een efficiënte manier te doen, en daarmee eigenaars en huurders te ontzorgen op het vlak van duurzame huisvesting. Laurent Calonne, CEO van Banimmo, legt uit.

Laurent Calonne.

“De verwarming en koeling van Networks Gent Atmos gebeurt volledig met warmtepompen in combinatie met zonnepanelen. We hebben zo de operationele CO2-emissies nu al kunnen herleiden tot quasi nul. Daarnaast gebruikten we circulaire materialen en pasten we een duurzamere betonsoort toe waarvan de productie aanzienlijk minder CO2-emissies uitstoot. Ook hebben we voorzien in maximale regenwaterrecuperatie en waterinfiltratiemogelijkheden. Bij de beplanting lag de focus op klimaatbestendigheid en biodiversiteit.”

Een aangename en gezonde werkomgeving 

“Toekomstige eigenaars of huurders kunnen bij Networks Gent Atmos hun werknemers een futureproof werkomgeving bieden dankzij activity-based kantoren met aangepaste werkplekken om te brainstormen, gefocust te werken, te bellen, te vergaderen, te ontspannen,… Dat is beter voor het welzijn, het comfort, de werksfeer én de productiviteit. Maar er is ook gedacht aan thermisch comfort, voldoende daglicht en een optimale luchtkwaliteit. Bovendien is Networks Gent Atmos goed multimodaal ontsloten: je geraakt er vlot met zowel de wagen, de fiets, de trein als de tram. Al deze troeven worden sterk geapprecieerd door onze huurders die er mee kunnen uitpakken in de war for talent.” 

Toekomstige eigenaars of huurders kunnen bij Networks Gent Atmos hun werknemers een futureproof werkomgeving bieden.

Ontzorgt op vlak van duurzaamheidsverplichtingen 

“De Green Deal en de EU-Taxonomy zullen bedrijven verplichten om over hun duurzaamheid te rapporteren. De gebruikers van Networks Gent Atmos zullen makkelijk kunnen bewijzen dat zij voldoen aan alle eisen op het vlak van huisvesting. Zij hoeven hier dus geen verdere inspanningen meer voor te leveren. Duurzaamheid zal in de toekomst enkel maar belangrijker worden, wat een invloed zal hebben op de waarde van gebouwen. Kantoren in Networks Gent Atmos zijn in die zin absoluut een toekomstgerichte en veilige investering.”

Next article