Home » Vastgoed van de Toekomst » Investeerders tillen iconisch en residentieel vastgoed naar hoger niveau
Sponsored

Door investeren in vastgoed te combineren met het creëren van toegevoegde waarde, kan die investering naar een hoger niveau worden getild zodat alle betrokken partijen er beter van worden.

Investeren én naar een hoger niveau tillen

Julie De Bruyn.

Julie De Bruyn, Senior Investment Manager bij Buysse & Partners: “Bij de oprichting van Buysse & Partners in 2008 lag de focus in eerste instantie op ‘Smart Equity’: investeren in Vlaamse kmo’s met een groeiambitie. Dat gebeurde steeds met kapitaal van een groeiend netwerk aan familiale investeerders. In 2015 kregen we echter de opportuniteit om het Hilton hotel in Antwerpen te kopen, waar er de mogelijkheid was om het gebouw uit te breiden en te renoveren.”

“De mogelijkheid om zo’n meerwaarde te creëren vinden we erg belangrijk. We willen geen stille financierder zijn, maar helpen om onze investeringen naar een hoger niveau te tillen. Onze familiale investeerders waren hier dan ook erg enthousiast over.”

Onze familiale investeerders staan zelf in het bedrijfsleven en hebben dus heel wat expertise die ze mee aan boord brengen.

Unieke portefeuille van iconisch vastgoed

“We kregen vanuit die investeerdersbasis al snel de vraag om structureel in vastgoed te gaan investeren. In 2018 formuleerden we daarom onze ‘Smart Assets’ strategie. Die ‘Smart’ heeft wel degelijk een betekenis, want onze familiale investeerders staan zelf in het bedrijfsleven en hebben dus heel wat expertise die ze mee aan boord brengen”, aldus De Bruyn.

“Onder ‘Smart Assets’ investeren wij in iconisch vastgoed in de Benelux. Dat zijn gebouwen die door hun architectuur, uitstraling en ligging een bepaalde kwaliteit van huurders aantrekken. Intussen hebben we al voor meer dan 300 miljoen euro aan iconisch vastgoed onder ons beheer, waaronder het BP-gebouw in Antwerpen en het CBR gebouw en Glaverbel gebouw in Brussel. Met de acquisitie van de Zilveren Toren in Den Haag zetten we ook onze eerste stappen op de Nederlandse markt.”

We zagen in het residentieel vastgoed heel wat mogelijkheden om via een bedrijfsmatige aanpak een professionaliseringsslag te realiseren.

Professionalisering van de residentiële huurmarkt

De Bruyn: “Sinds januari 2021 richten we ons met ‘Smart Living’ ook op residentieel vastgoed. We zagen daar heel wat mogelijkheden om via een bedrijfsmatige aanpak een professionaliseringsslag te realiseren. De Belgische residentiële vastgoedmarkt is immers enorm versnipperd met ontelbare kleine investeerders die ieder één of enkele appartementen verhuren als bijverdienste, en naast een full time job niet steeds de tijd of de expertise hebben om het vastgoed of de huurder in kwestie degelijk op te volgen.”

“Wij hebben daarentegen een volledig team van professionals die zich voltijds toeleggen op het beheer van onze appartementsgebouwen. Zij zijn een klankbord voor onze huurders en gaan met hen in dialoog, ageren snel bij eventuele problemen en bieden hen in het algemeen een goede, constante service. Op die manier willen we de relatie tussen de huurders en wij als verhuurder naar een hoger niveau brengen. Bovendien maken we onze gebouwen met de nodige investeringen toekomstbestendig en duurzamer.”

Next article