Skip to main content
Home » Strategic HR » Groeimogelijkheden en familiale werkcultuur zorgen voor duurzame werkrelatie
Strategic HR

Groeimogelijkheden en familiale werkcultuur zorgen voor duurzame werkrelatie

In samenwerking met
In samenwerking met

Om te voldoen aan de wensen van toptalent dienen bedrijven niet enkel voldoende ontwikkelingsmogelijkheden aan te bieden, maar ook een aangename en familiale werkcultuur te creëren.

Olivier Van den Eynde en Michael Free

Managing Director en Associate Partner bij Merito

Hoe slaagt Merito erin om een persoonlijke relatie uit te bouwen met zijn consultants? 

Olivier Van den Eynde, Managing Director bij Merito: “Al vanaf het eerste gesprek proberen we ervoor te zorgen dat kandidaten zich meteen welkom voelen. We delen ook steeds de resultaten van onze assessments. Startende consultants krijgen overigens steeds een senior consultant als aanspreekpunt en worden opgevolgd en begeleid door onze Talent Coördinator. Ook ten opzichte van onze bestaande werknemers vinden we betrokkenheid en transparantie enorm belangrijk. Zo hebben we maandelijks online meetings, maar we organiseren ook heel wat informele activiteiten om elkaar beter te leren kennen.” 

Michael Free, Associate Partner bij Merito: “Onze consultants zijn aan de slag bij onze klanten. We volgen daarom ieder van hen individueel op. Dat kan gebeuren via telefoon, een videocall, een bezoek aan de werkplek of een informele lunchafspraak. Via die nauwe contacten weten we wat er speelt – zowel bij de consultant als de klant – zodat wij daar dan indien nodig ook proactief op kunnen inspelen.” 

Hoe helpen jullie consultants om zich professioneel te ontwikkelen? 

Free: “Voor de junior consultants hebben we een HR Talent Academy opgezet en selecteren we opdrachten in meer generalistische HR-omgevingen. Zo kunnen zij vervolgens zelf beslissen welke richting ze verder uitwillen.” 

Van den Eynde: “Merito specialiseert zich specifiek in zogenaamde ‘harde’ HR: verloning, sociale wetgeving, arbeidscontracten,… Starters krijgen hierover bij ons al meteen een uitgebreide opleiding, maar ook nadien organiseren we minstens vier updatemomenten per jaar en tal van andere opleidingen zodat iedereen mee is met de nieuwste evoluties. De meeste consultants willen op korte tijd veel, kwalitatieve en gevarieerde ervaringen opdoen. We hechten daarom ook veel belang aan een goede match tussen consultants en hun tijdelijke opdracht. Zowel de initiële aanstelling als een eventuele verlenging gebeurt steeds in overleg.”

Next article