Skip to main content
Home » Retail » Voor iedere handelaar de juiste flexibele betaaloplossing
Retail

Voor iedere handelaar de juiste flexibele betaaloplossing

Elektronische betalingsmogelijkheden aanbieden wordt steeds meer een must, ook voor kleine handelaars. Om tegemoet te komen aan hun noden bestaan er gelukkig meerdere flexibele en laagdrempelige betaaloplossingen. Meer uitleg van Eric Spapens, Marketing & Public Affairs Director Benelux bij Worldline.

Eric Spapens.

“De Belgische consument gebruikt steeds meer verschillende betaalmogelijkheden. Door corona is die evolutie zelfs nog versneld. De handelaar van zijn kant wil graag inspelen op die vraag door te digitaliseren en meerdere aankoopopties aan te bieden. Dat vergt een betaaloplossing die zo naadloos, eenvoudig, gebruiksvriendelijk en onzichtbaar mogelijk is.”

“Vanaf 1 juli ’22 zullen alle handelaars in België bovendien verplicht zijn om ten minste één digitale betalingsoptie aan te bieden. Deze regel zal vooral een impact hebben op de heel kleine handelaars. Voor hen wegen de investering in een betaalterminal en het onderhoud daarvan soms te zwaar door. Sommigen onder hen zijn ook niet het hele jaar door actief.”

“Met Worldline bieden we oplossingen aan op maat van alle retailers: van de allerkleinste handelaars tot de hele grote winkels en webshops. Wij passen ons aan naargelang de noden en wensen van handelaars én hun klanten.”

We bieden een app aan die handelaars kunnen installeren op een Android smartphone of tablet om deze om te bouwen tot een betaalterminal.

Op 1 juli lanceert Worldline ‘SoftPos’. Wat houdt dat precies in?

“Hiermee willen we tegemoet komen aan de noden van kleine handelaars. ‘SoftPos’ is een app die handelaars kunnen installeren op een Android smartphone of tablet om deze om te bouwen tot een betaalterminal waarmee ze contactloze betalingen, met een kaart of smartphone, kunnen ontvangen. Zij moeten hierdoor dus helemaal geen aparte terminal meer kopen.”

“Een groot voordeel van dit systeem is dat er geen jaarlijkse kosten aan vasthangen. Handelaars betalen enkel voor de transacties die via deze app gebeuren. Dat is vooral voor zij die slechts enkele transacties per dag doen, slechts sporadisch open zijn, starters of sectoren met mobiliteitsbehoeften (zoals taxi’s, thuisleveringsdiensten, marktkramers,…) heel voordelig.”

Welke andere laagdrempelige betaalmogelijkheden bieden jullie nog zoal aan?

“Een andere oplossing waarmee we kleine handelaars willen ondersteunen is ‘Pay By Link’. Wanneer een klant iets koopt of bestelt bij een handelaar, of een reservatie doet, kan die handelaar een veilige link sturen waarmee die klant kan betalen. Daarmee is de bestelling of reservatie dan bevestigd en is een webshop dus zelfs niet nodig.”

“Kleine tot middelgrote handelaars die toch graag een betaalterminal hebben, bieden we een all-in-one Pack aan waar de terminal, het onderhoud en een aantal transacties inbegrepen zijn voor één vaste prijs van € 30 per maand, oftewel slechts € 1 per dag.”

Next article