Home » Retail » Slimme tijdsregistratie: vliegwiel voor efficiëntie en welbevinden
Retail

Slimme tijdsregistratie: vliegwiel voor efficiëntie en welbevinden

tijdsregistratie
tijdsregistratie

Termen als thuiswerken, flexwerken en kantoordagen zijn haast niet meer weg te denken uit de professionele sfeer. De ‘werkplek’ is op korte tijd een ruim begrip geworden. Maar hoe optimaliseer je in deze fel veranderende context de productiviteit en work-lifebalance? “Het antwoord is eenvoudig: dankzij slimme tijdsregistratie”, zegt Marc Van Den Broeck, product manager tijdregistratie bij GET.

Marc Van Den Broeck.

Al veertig jaar lang specialiseren de mensen van GET zich in tijdsregistratie en beveiliging voor grote industrieën, kantoren en overheden. De nieuwe uitdagingen waar werkgevers nu voor staan, zien zij vooral als kansen. “Door de explosie aan thuiswerkmodellen en mobiele kantooroplossingen ligt het accent voor ondernemingen steeds meer bij het vinden van de juiste work-lifeblending”, aldus Van Den Broeck. “Deze trend komt zowel werkgevers als werknemers ten goede, mits ze de juiste applicaties inzetten. Onze systemen maken het makkelijker om de work-lifebalance te bewaken én om inzicht te krijgen in de werkgewoontes van personeel. Tegelijk behouden medewerkers de controle over alles wat voor hen relevant is, en dat is geen overbodige luxe in de huidige war for talent.”

Onze systemen maken het makkelijker om de work-lifebalance te bewaken én om inzicht te krijgen in de werkgewoontes van personeel.

Handig werkplekreservatiesysteem

Dit alles gebeurt in een handige browserapp met ook een mobiele component. Vanuit je zetel verlof aanvragen of goedkeuren? Onderweg je planning wijzigen? Het is zo gebeurd. “Comfort én efficiëntie gaan op die manier hand in hand”, klinkt het. “De meerwaarde van tijdsregistratie gaat ook breder. Een belangrijke en logische uitbreiding is bijvoorbeeld ons recent ontwikkelde werkplekreservatiesysteem. Doordat werknemers hun werkplekken of bureaus reserveren via deze slimme toepassing, krijgt de onderneming erg waardevolle en accurate inzichten rond het gebruik van de gebouwen. Zo wordt al snel duidelijk welke overtollige ruimte er verhuurd of afgestoten kan worden.”

Integratie als sleutelwoord

Systemen voor tijdsregistratie, toegangscontrole en werkplekreservatie moeten vooral feilloos samenwerken. De ene onderneming kiest resoluut voor SAAS, terwijl de andere toch on premise prefereert. “Bij ons hebben ze de vrije keuze”, aldus Van Den Broeck. “Door onze diepgaande focus op maatwerk is GET een ultieme onestopshop die al deze systemen samenbrengt, integreert en perfectioneert. Zo worden onze oplossingen ook steeds slimmer. Op termijn zullen we niet alleen de tijd zelf registreren, maar ook steeds meer inzicht verwerven in het welbevinden en de productiviteit van medewerkers. Niet vanuit een controle-insteek, maar juist met het oog op de gezondheid van mensen én ondernemingen.”

Next article