Skip to main content
Home » Outsourcing » “Het is niet evident om tijdelijke technische profielen in te huren”
Sponsored

Technisch geschoolde werknemers en ingenieurs zijn heel moeilijk te vinden op de arbeidsmarkt. Outsourcing komt tegemoet aan die uitdaging. Meer uitleg door Bob Cornelis, zaakvoerder van b-source.

Tekst: Joris Hendrickx

avatar

Bob Cornelis

Zaakvoerder van b-source

“Zowat ieder bedrijf wordt vandaag geconfronteerd met de schaarste op de arbeidsmarkt. Er zijn heel wat werkzoekenden, maar vaak is er een mismatch tussen de gezochte en beschikbare profielen. Vooral technische profielen zijn moeilijk te vinden. Outsourcing wint daarom steeds meer aan populariteit.”

“Als industrieel ingenieur werkte ik jarenlang bij een groot automatisatiebedrijf. Daar leerde ik dat het bij piekmomenten niet evident is om tijdelijke technische profielen in te huren. Vaak liet de geleverde kwaliteit te wensen over of dienden we de ingehuurde kracht continu te begeleiden. Om aan die specifieke marktvraag tegemoet te komen, richtte ik in 2014 b-source op, een outsourcingbedrijf dat zowel automatisatiebedrijven als productie- en installatiebedrijven bedient.”

Kwaliteit en de juiste match

“Onze techniekers hebben minstens tien jaar vakervaring en zijn na een specifieke training meteen inzetbaar bij de klant. We beseffen dan ook ten volle dat onze medewerkers ons hoogste goed zijn. Daarom bieden we hen een competitief loon, on-the-job opleidingen en heel wat variatie in hun job. Verder inspireren we hen om kwaliteit te leveren, wat leidt tot arbeidsvoldoening, waardering en klantentevredenheid. En net dat zijn zaken waar iedereen naar op zoek is.”

Er zijn heel wat werkzoekenden, maar vaak is er een mismatch tussen de gezochte en beschikbare profielen. Vooral technische profielen zijn moeilijk te vinden.

“Daarnaast zetten we sterk in op de psychologische match tussen klant en technicus. In dat kader is het essentieel om tijdens het voortraject met elkaar in overleg te gaan over de verwachtingen en beide partijen aan elkaar voor te stellen. Als het klikt, is dat vaak het startpunt van een mooie samenwerking waarbij onder andere de overheadkosten en absenteïsmekosten gevoelig kunnen dalen en de kostenefficiëntie naar een hoger niveau wordt getild.”

Sterke uitbreiding qua activiteiten en actieradius

“Een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van b-source was de overname vorig jaar van S-Technix uit Willebroek. Op die manier konden we onze activiteiten uitbreiden, want S-Technix is vooral gespecialiseerd in industriële elektriciteit en bordenbouw. Ook interessant was dat we onze geografische actieradius konden vergroten.”

“Zo dekken we momenteel heel Vlaanderen af. b-source doet intussen ook veel meer dan enkel het outsourcen van techniekers en ingenieurs. We doen steeds vaker projecten in eigen beheer. Het gaat dan om vaste teams die een ruime waaier aan projecten ter harte nemen en op die manier onze klanten ontzorgen.”

Next article