Home » Ondernemen » Vertrouw op een specialist voor uw banden
Sponsored

Het onderhouden en vervangen van banden wordt steeds meer specialistenwerk. Leasingmaatschappijen en fleet managers doen er dan ook goed aan om met de juiste partner samen te werken. Wim Mortier, zaakvoerder van Bandencentrale Mortier, maakt met zijn familiebedrijf het verschil via doorgedreven specialisatie én een persoonlijke service.

Wim Mortier en zoon Michiel

Zaakvoerder van Bandencentrale Mortier

“Bandencentrale Mortier werd vlak na WOII opgericht door mijn grootvader. Toen die door een werkongeval uitviel, nam mijn vader het roer over. Met slimme investeringen slaagde hij erin om de zaak sterk te laten groeien. Midden jaren 80 stapte ik op mijn beurt in het bedrijf, om jaren later de leiding over te nemen. Sinds zeven jaar is ook onze zoon Michiel hier werkzaam. Mijn zoon en ik voeren altijd zelf de depannages zelf uit, en dat wordt enorm geapprecieerd. Ook door gewoon iedere dag zelf mee te werken en een persoonlijke band op te bouwen met onze klanten, maken we als familiebedrijf het verschil.”

Doorgedreven specialisatie blijkt steeds meer een troef 

“We zijn ons altijd specifiek blijven focussen op banden. Al onze medewerkers krijgen regelmatig bijscholing over de nieuwste evoluties en technieken. Op die manier hebben we een ongeëvenaarde specialisatie en service opgebouwd. Automerken stellen steeds meer eisen op vlak van banden en ook elektrische wagens vergen specifieke kennis. Vaak dienen deze banden stiller te zijn en uiteraard moeten ze de kracht en het gewicht van die wagens aankunnen. Ook de nazorg is anders. Daarbovenop beginnen bandenleveranciers steeds meer recycleerbare banden te produceren. Dankzij onze specialisatie kunnen wij heel wat beschadigde banden op een veilige manier herstellen. Ook voeren we regelmatig drukcontroles uit. We verlengen zo de levensduur, wat niet enkel duurzamer maar ook voordeliger is voor de klant.”

Ideale partner voor leasingmaatschappijen en grote vloten 

“Via Goodyear Retail Systems (GRS) kunnen we alle aangesloten leasingmaatschappijen en grote vloten in België bedienen. We zijn dan ook in volle groei. Momenteel bouwen we op dezelfde locatie een nieuwe bandencentrale, waar we meer ruimte zullen hebben om efficiënter en comfortabeler te werken en een nog betere service te bieden.” 

Next article