Home » Ondernemen » Praktijkgerichte postgraduaten spelen in op noden arbeidsmarkt
Ondernemen

Praktijkgerichte postgraduaten spelen in op noden arbeidsmarkt

Met dank aan
Met dank aan

Levenslang leren is belangrijker dan ooit. Daarom kunnen professionals en bedrijven terecht bij de VIVES/Brugge Business School voor praktijkgerichte postgraduaten die zowel fysiek, online als inhouse worden gegeven. Coördinator Veerle De Marez licht de brede waaier aan managementopleidingen toe.

Tekst: Joris Hendrickx

Ontdek de verschillende opleidingen

Veerle De Marez.

“De Brugge Business School is deel van het studiegebied ‘Handelswetenschappen & Bedrijfskunde’ aan Hogeschool VIVES. Onder deze noemer bieden we postgraduaten aan in het brede domein van management. Zo hebben we een algemene opleiding bedrijfsmanagement, maar ook postgraduaten die zich toespitsen op deeldomeinen zoals HR-management en financieel management. We organiseren ook meerdere juridische opleidingen (vennootschapsrecht, vermogens- en successieplanning, fiscale wetenschappen, …) en zelfs sectorspecifieke managementopleidingen (social profit management, cultuurmanagement en supply chain management).”

“In ons aanbod proberen we in te spelen op de noden van de arbeidsmarkt. Zo zetten we bewust in op fiscale wetenschappen en zijn we volop bezig met de ontwikkeling van een nieuw postgraduaat ‘Sociaal Recht en Payroll’. De functie ‘Payroll Advisor’ is sinds dit jaar immers een knelpuntberoep geworden. Ook het postgraduaat ‘Supply Chain Management’ kadert in de ambitie om deze snelgroeiende sector te ondersteunen in het vinden van goed opgeleide werknemers.”

Professionals wapenen voor de digitalisering

“De digitalisering zet zich alsmaar verder door in het bedrijfsleven. Stelselmatig geven we hier dan ook meer aandacht aan in onze managementopleidingen. Er is immers een steeds grotere nood om data op een objectieve manier te gebruiken tijdens de beslissingsvorming. Daarnaast ontstaan er heel wat nieuwe bedrijfsfuncties die zich specifiek richten op het dataluik. In dat kader bieden we de erg populaire opleidingen ‘Digital Business Analyst’ en ‘Digitale Marketing’ aan. Ook hebben we een expert class ‘Digitale Transformatie voor Leidinggevenden’ opgezet. De vraag hiernaar bij Vlaamse kmo’s is enorm.”

Stelselmatig geven we meer aandacht aan de digitalisering in onze managementopleidingen.

“Sinds kort bieden we ook een opleiding ‘Humane AI in Business’ aan. Samen met ambassadrice Geertrui Mieke De Ketelaere (imec) focussen we in deze opleiding op de concrete en ethische implementatie van artificiële intelligentie in bedrijven. In de toekomst zullen we immers overal mensen nodig hebben die de AI-vertaalslag kunnen maken. We richten ons hiervoor op businessprofielen. Zij zullen dankzij deze opleiding op een onderbouwde manier kunnen nagaan of een bepaalde use case kan worden opgelost met AI, er vervolgens de nodige IT- en AI-experten bij betrekken, om nadien het hele project verder te managen.”

Inhouse opleidingen op maat

“Regelmatig contacteren grotere bedrijven ons om bij hen intern opleidingen te geven. Zo geven we momenteel een opleiding digitale transformatie aan onze collega’s van Hogeschool VIVES. Met deze opleiding leert iedereen om dezelfde taal te spreken, wat cruciaal is om digitaal te kunnen transformeren. Bij Colruyt Group zullen we binnenkort inhouse een postgraduaat ‘Digitale Marketing’ organiseren voor marketeers, en dit telkens toegespitst op de verschillende dochterondernemingen.”

Ontdek de verschillende opleidingen

Next article