Home » Ondernemen » Opdrachtgevers en freelancers op enkele minuten met elkaar matchen
Ondernemen

Opdrachtgevers en freelancers op enkele minuten met elkaar matchen

Een Belgische start-up ontwikkelde een slimme ‘no cure, no pay’ AI-tool die freelancers en bedrijven op een zeer efficiënte en snelle manier met elkaar matcht, wat resulteert in een win-win voor beide partijen. Wim Van Roy, CEO van Linkus, legt uit.

Wim Van Roy.

Linkus is niet zomaar een platform waar freelancers en opdrachtgevers mekaar kunnen vinden. Het is voornamelijk een alternatief voor de vaak dure en tijdrovende tussenschakels van interimkantoren. Als een rekruteerder zelf een freelancer zoekt dan moeten er talrijke cv’s doorgenomen worden en volgen er verschillende interviews die niet altijd resultaat opleveren. We ontwikkelden daarom een platform voor sales, marketing en digital dat veel checks automatisch doet. De freelancer van zijn kant hoeft bovendien niet meer te solliciteren, maar wordt automatisch meegenomen voor elke job. Op die manier kunnen we opdrachtgevers en freelancers op slechts enkele minuten met elkaar matchen.”

Focus op vaardigheden en kwaliteiten

“De reeds bestaande platformen hechten teveel belang aan reviews. Hoe langer je op zo’n platform actief bent, hoe meer kans je maakt om opdrachten binnen te halen. Dat kan als starter frustrerend zijn. Op Linkus word je daarom vooral beoordeeld op je vaardigheden en kwaliteiten. We bouwden een slim algoritme dat concepten kan begrijpen in documenten. We gaan dus verder dan het simpelweg matchen van kernwoorden. Zo zal iemand die aangeeft dat hij kapitein is geweest hoogstwaarschijnlijk ook leiderschapskwaliteiten hebben. Uiteraard houdt het platform ook rekening met onder meer een maximumprijs, beschikbaarheden,… De resultaten worden gerangschikt, met bovenaan de best scorende match.”

Ons platform biedt een alternatief voor de vaak dure en tijdrovende tussenschakels van interimkantoren.

Minder commissie, meer transparantie

“Tegenover de eerste screening van een interimkantoor staat een prijskaartje. Met ons platform gebeurt deze automatisch, sneller en goedkoper. Zo verdwijnen meteen ook de commissies die gemiddeld tussen de 20 en 30% liggen bovenop het uurtarief van de freelancer. Via ons platform is de matching voor de opdrachtgever gratis en de freelancer betaalt pas als hij via ons een opdracht binnenhaalt, gemiddeld zo’n 6% van het uurtarief.”

Ambitieuze groeiplannen

“Om heel België te kunnen bedienen, hebben we ons platform al vanaf de start in het Nederlands, Frans, Engels en Duits beschikbaar gemaakt. We zien hierdoor meteen ook een enorm groeipotentieel in andere Europese landen waar er vaak zelfs nog een grotere markt aan freelancers is dan in België.”

Next article