Home » Ondernemen » “HR-technologie moet open en flexibel zijn”
Sponsored

Peter De Buck

Co-founder en partner

Connecting-Expertise

HR-technologie moet mee evolueren met de veranderende vraag van bedrijven. Zo zoeken steeds meer klanten naar geïntegreerde totaaloplossingen die open en flexibel zijn wat betreft contractvormen en andere platformen en tools.

Tekst: Joris Hendrickx

“Zowel grote als kleine organisaties hebben moeite met het vinden van het juiste talent. Daarom kijken steeds meer bedrijven over de verschillende contractvormen heen. Ze proberen dus niet meer enkel mensen voor een vast contract te rekruteren via de klassieke rekruteringskanalen (bv. jobsites, selectiekantoren,…). Er is een duidelijke stijging in het aantal flexibele werknemers die bedrijven aan boord hebben. Bij onze klanten zien we een verdeling van ongeveer 30% van de contracten op tijdelijke basis, tegenover 70% vaste contracten.”

“Bedrijven staan wel vaak voor enkele onopgeloste vraagstukken wat betreft de flexibele schil aan medewerkers. Zo twijfelen velen onder welke contractvorm ze deze mensen best aanwerven. Het kan immers met een uitzendcontract, detachering, freelance,… Daarnaast ontstaan er steeds meer platformen die inzetten op de gig economie, waarbij een opdracht wordt gedeeld met een community van freelancers die deze voor een vaste prijs vervullen.”

Total talent management

“Bedrijven focussen zich naast de acquisitie ook steeds meer op het behoud en ontwikkeling van talent. Als je je medewerkers niet kan houden, dan verdwijnt de kennis die je als bedrijf zorgvuldig hebt gezocht en opgebouwd immers terug. Mogelijk ontstaan er dan ook gaten in de organisatiestructuur en vertraging. »

Er is een duidelijke stijging in het aantal flexibele werknemers die bedrijven aan boord hebben.

« Daarom kijken steeds meer bedrijven naar talent vanuit een ‘total talent management’ perspectief. Een goed voorbeeld daarvan is de VRT, waar men een HR-strategie heeft ontwikkeld die niet alleen inzet op het zoeken naar talent, maar ook op het behoud ervan door hen te helpen ontwikkelen en eventueel door te laten stromen naar andere departementen.”

Geïntegreerde totaaloplossing

“Er is momenteel een wildgroei aan nieuwe platformen en tools die zich focussen op specifieke onderdelen van HR. Vaak gaat het om start-ups. We verwachten dat deze markt zich in de komende jaren zal consolideren, waarbij de producten bijvoorbeeld via overnames commercieel en technisch zullen worden geïntegreerd. Klanten vragen immers steeds vaker naar oplossingen die over de verschillende contractvormen heen werken.”

“Net daarom hebben wij ons platform, dat gespecialiseerd is in het automatiseren van het inhuren van externe medewerkers, opengesteld voor integratie met andere tools en platformen. Zo connecteerden we voor de VRT ons platform met een platform voor het rekruteren van vaste medewerkers. Daarnaast bouwden we samen met onderaannemers intussen ook jobsites. Op die manier bieden we een geïntegreerde en flexibele totaaloplossing waar steeds meer bedrijven naar op zoek zijn.”

Next article