Home » Ondernemen » Coworking als deel van een hybride werkstrategie
Ondernemen

Coworking als deel van een hybride werkstrategie

Sinds de coronaperiode hebben bedrijven ontdekt dat hybride werken niet enkel mogelijk is, maar ook heel wat voordelen biedt. De interesse in coworkinglocaties neemt dan ook sterk toe, want die passen perfect in zo’n hybride werkstrategie.

Steeds een kwalitatieve werkplek in de buurt

Hans Abbeloos, Managing Partner bij Bar d’Office: “Bar d’Office is een netwerk van coworkinglocaties verspreid over België. Bedrijven kunnen zich er via ons ruime netwerk van verzekeren dat al hun werknemers steeds een werkplek dichtbij huis kunnen vinden. Met één abonnement krijgt iedereen toegang tot al onze 40+ locaties. Met die flexibele formule onderscheiden we ons van de klassieke coworkinglocaties. Maar Bar d’Office is ook een kwaliteitslabel: iedere locatie moet voldoen aan bepaalde voorwaarden zodat de eindklant in elke locatie comfortabel en professioneel kan werken en vergaderen.”

“Bovendien bevinden we ons niet enkel in de centrumsteden of langs snelwegen. We zoeken ook actief naar locaties in kleinere steden en gemeenten om dichtbij de woonplaatsen van mensen te zitten. We zien coworking ook als een mobiliteitsoplossing waarbij mensen dichtbij huis comfortabel kunnen gaan werken, zonder urenlang de files te moeten trotseren.”

Coworking is een echte service die bovendien heel flexibel is: je kan heel makkelijk en snel op- of afschalen indien nodig.

Flexibeler voor werknemer én werkgever

“Veel bedrijven bieden vandaag de mogelijkheid om minstens één of twee dagen per week te telewerken, maar voor steeds meer werkgevers maakt het zelfs helemaal niet uit waar men werkt. Werknemers blijven uiteraard zeer welkom op kantoor, maar er worden geen verplichtingen meer opgelegd. Het is dan dus aan de werknemer om te kiezen welke werkplek hem best uitkomt. Thuis, op kantoor of in één van onze coworkinglocaties”, legt Abbeloos uit.

“Door dit beleid komt er bij bedrijven meteen ook ruimte vrij. Maar liefst 30% van de werkgevers is hierdoor op zoek naar een meer flexibele invulling van hun vastgoed. Coworking kan daarvoor een perfecte oplossing zijn. Op die manier heb je als bedrijf geen facility manager meer nodig, want alles word voor je geregeld: koffie, schoonmaak, verwarming, parking,… Coworking is dus een echte service die bovendien heel flexibel is: je kan heel makkelijk en snel op- of afschalen indien nodig.”

Diverse mogelijke vormen van coworking

Abbeloos: “Sommige bedrijven willen graag nog een eigen kantoor binnen een coworking omgeving, en dat kan. Zij krijgen dan toegang tot de gewone – gedeelde – werkplekken en ook enkele plekken in een afgesloten ruimte. Andere bedrijven vinden het net verrijkend om op een gedeelde vloer te werken. Bedrijven die hybride werken, vinden het niet zozeer belangrijk dat ze samen zitten, maar wel dat ze een goede plek hebben om te werken. Zij ervaren coworking hubs als een toffe en flexibele aanvulling op hun eigen kantoor.”

Next article