Steeds meer kmo’s digitaliseren hun bedrijfskritische processen. Vaak maken ze daarbij gebruik van applicaties en data die in de cloud worden gehost. De verbinding naar die cloud is meteen ook het belangrijkste deel van de digitale transformatie. Deze dient al vanaf de start op de juiste manier te worden gelegd, zodat ze niet de zwakke schakel in de ketting vormt.
“Door de enorme datastromen van en naar de cloud zullen voor veel bedrijven een klassieke gedeelde internetverbinding en zelfs een gedeelde glasvezelverbinding zoals die nu wordt aangeboden door de grotere telecomspelers niet meer volstaan”, vertelt Hans Witdouck, CEO van Eurofiber. “Wij bieden daarom ‘dedicated glasvezelverbindingen’ aan, waarbij je als kmo een eigen glasvezelkabel krijgt die je niet moet delen. Op die manier beschik je over je eigen snelweg naar de cloud en geniet je van gegarandeerde snelheden of bandbreedte. Deze zijn gemakkelijk aanpasbaar naargelang je evoluerende behoeftes.”
Betrouwbaar, veilig en razendsnel
Wie succesvol een bedrijf wil runnen, begrijpt dat offline zijn geen goede zaak is. “Met het ‘always on’-principe garanderen we dat bedrijfskritische processen altijd blijven draaien. Dat doen we met een redundante verbinding waarbij een tweede back-uplijn het onmiddellijk overneemt wanneer de eerste lijn uitvalt. Daarbovenop bieden we de beste Service Level Agreements aan die garanderen dat een probleem zo snel mogelijk zal worden opgelost”, aldus Witdouck.
Met onze ‘dedicated glasvezelverbindingen’ beschik je over je eigen snelweg naar de cloud.
“Maar we zetten ook sterk in op security. Dat doen we al vanaf het design met tal van maatregelen tegen alle mogelijke aanvallen. Zo maakt anti DDoS standaard deel uit van onze internetverbindingen. Onze hoge bandbreedtes en lage latency zorgen ervoor dat gebruikers zo weinig mogelijk vertraging ondervinden en de adoptie dus vlot kan verlopen.”
Grootste open glasvezelnetwerk in de Benelux
“Eurofiber heeft het grootste open netwerk in de Benelux. Hierdoor kan je als bedrijf kiezen voor de beste dienstenleverancier voor jouw specifieke toepassingen en noden. Vaak zijn dat niet de klassieke telecomoperatoren. Zij bieden namelijk standaardpakketten aan die vaak niet beantwoorden aan de noden van bedrijven. Klassieke operatoren maken voor de verbinding van de straat naar je gebouw nog steeds gebruik van oude technologieën zoals koper of coax.
Een typische eigenschap hiervan is dat je veel versterkers nodig hebt om het signaal overal in je gebouw te krijgen, maar die verbruiken enorm veel energie. Door de glasvezel tot in je gebouw te leggen, hebben wij daarentegen weinig of meestal zelfs geen versterkers nodig. Zo dragen we niet enkel bij aan een optimale verbinding, maar ook aan je duurzaamheid”, besluit Witdouck.