Skip to main content
Home » Ondernemen » Adsolut, de digitale totaaloplossing voor kmo’s
Ondernemen

Adsolut, de digitale totaaloplossing voor kmo’s

PUBLIREPORTAGE

U kent Wolters Kluwer wellicht als uitgever van professionele publicaties. Of misschien pronkt er nog een oude Kluwer-schoolatlas bij u in de kast? Maar het wereldwijde beursgenoteerde bedrijf is in België onder de vlag Adsolut ook toonaangevend als ontwikkelaar van SaaS-oplossingen voor accountants en kmo’s.

Robin Appeltants.

Met zijn uitgebreide gamma aan geïntegreerde digitale oplossingen dekt de Adsolut zowat elk gangbaar bedrijfsproces binnen de muren van de Belgische kmo’s. Het softwarepakket omvat onder andere een facturatiemodule, een uitgebreid ERP-systeem, een boekhoudpakket en een groot aanbod fiscale oplossingen. Elke tool is apart verkrijgbaar, vaak in verschillende uitvoeringen al naargelang de complexiteit van de onderneming.

Modulair en schaalbaar

“Een bedrijf dat wil digitaliseren heeft twee mogelijkheden”, legt Robin Appeltants, productmanager ERP bij Wolters Kluwer Tax & Accounting uit. “Investeren in maatwerk – maar dat is vaak erg duur – óf shoppen bij verschillende leveranciers – maar dan zijn de integratiemogelijkheden eerder beperkt. Met Adsolut bieden we een totaaloplossing aan, afkomstig van één leverancier, die alle kernprocessen naadloos afdekt. Onze tools worden niet à la carte ontwikkeld, maar bevatten toch voldoende configuratie-opties om een gepersonaliseerde gebruikservaring te garanderen. Bovendien is Adsolut grotendeels modulair opgebouwd: klanten kiezen zelf welke onderdelen ze nemen en welke niet. En als onze klanten groeien, dan groeit onze software met hen mee.”

“Als onze klanten groeien, dan groeit onze software met hen mee.”

Digitaliseren en automatiseren

De grote kracht van Adsolut zit ongetwijfeld in de uitgebreide integratiemogelijkheden van de diverse pakketten. Die laten ondernemers toe om te digitaliseren en automatiseren over de grenzen van bedrijfsprocessen of afdelingen heen, en zo grote efficiëntie- en kwaliteitswinst te boeken. Vooral kmo’s met complexe administratieve en/of logistieke processen, zoals groothandels, maakbedrijven, service- en bouwbedrijven doen hier profijt mee. Speciaal voor hen voorziet Adsolut ook drie apps voor mobiele toestellen: Tech, Crm en Stock. “Die dienen als aanvulling op Adsolut Kmo-beheer, zodat medewerkers die geen bureauwerk uitvoeren, niet in het ERP-pakket hoeven te werken. Leidinggevenden en planners kunnen hun medewerkers zo ook op afstand aansturen en de papierwinkel verkleinen”, zegt Appeltants.

Partnerleveranciers

Integraties zijn trouwens niet beperkt tot de eigen Adsolut-omgeving. “We werken nauw samen met andere partnerleveranciers om de mogelijkheden van onze software verder uit te breiden. Met onze e-commercepartner ontwikkelden we bijvoorbeeld een platform voor webshopeigenaars dat rechtstreeks connecteert met Adsolut Kmo-beheer, onze ERP-software. Zo kan straks het hele order-, stock-, en facturatieproces geautomatiseerd verlopen.” Die softwarepartners worden overigens niet lukraak gekozen. “Met Adsolut houden we de vinger aan de pols van de digitale revolutie. We willen innovatief en impactvol zijn. Ontwikkelingen als 5G of het Internet of Things volgen we op de voet, en we willen er samen met onze partners aan werken”, aldus Appeltants.

Van intake tot nazorg: het digitaliseringstraject in kaart

Digitalisering is een langlopend traject dat tijd, visie en kennis vergt. “De meest kmo’s hebben hier weinig ervaring in. Ze kunnen dus alle hulp gebruiken. Als softwarepartner zijn wij er om hen te begeleiden.” Elk traject verloopt volgens een vast stramien. “We vertrekken vanuit een behoefteanalyse, waarna we onze adviezen formuleren. Hierin beschrijven we het digitaliseringstraject in detail: wat kunnen we veranderen? Welke tools zijn nodig? Waar zitten eventuele bottlenecks?” Wanneer alle neuzen in dezelfde richting staan, volgt de implementatie, gevolgd door een opleidingstraject. “We hechten veel belang aan de gebruikservaring van onze klanten. We willen dat ze alles uit onze tools halen en dus goed geïnformeerd aan de start verschijnen”, besluit Appeltants.

Next article