Skip to main content
Home » Ondernemen » Finale ‘Ideaal Duaal’ in Technopolis
Ondernemen

Finale ‘Ideaal Duaal’ in Technopolis

De 10 finalisten van Ideaal Duaal.
De 10 finalisten van Ideaal Duaal.
De 10 finalisten van Ideaal Duaal.

De 10 finalisten van de wedstrijd Ideaal Duaal, van het Agentschap voor Ondernemersvorming – SYNTRA Vlaanderen, nemen het tegen elkaar op tijdens het slotevent op 13 mei 2019 in Technopolis in Mechelen.

De 10 finalisten werden geselecteerd uit meer dan 70 inzendingen. Tijdens de finale zullen ze nog een eindpitch brengen om zichzelf en hun idee een laatste keer te promoten. De jury, onder wie vertegenwoordigers van Imec, GAN Belgium, Microsoft, Aiesec en de Vlaamse Scholierenkoepel, kiest ter plekke de 3 uiteindelijke winnaars van Ideaal Duaal 2019.

Antwoord bieden op uitdagingen

De inzendingen voor Ideaal Duaal bieden een antwoord op de uitdagingen van twaalf boegbeelden; Caroline Pauwels (rector VUB), Stephane Berghmans (directeur Technopolis), Ben Lambrechts (directeur PXL Hogeschool), Raymonda Verdyck (afgevaardigd bestuurder GO!), Tjorven Denorme (medeoprichter Hack Belgium), Nico Reeskens (county manager Adecco), Jeroen De Wit (oprichter Teamleader), Danny Van Assche (gedelegeerd bestuurder UNIZO), Koen de Leus (chief economist BNP Paribas Fortis), Lieven Boeve (directeur-generaal Katholiek Onderwijs Vlaanderen), Hans Maertens (gedelegeerd bestuurder Voka) en Rik Van de Walle (rector UGent).

Zij daagden talentvol Vlaanderen uit om oplossingen te bedenken voor elk van hun twaalf probleemstellingen.

Dit zijn de 10 beste ideeën geworden:

Match Your Heroeen spel om studenten inzicht te geven in hun eigen talenten en hen te matchen met bedrijven
Nextbookeen platform waar lesgevers, studenten en werkgevers online cursusmateriaal live kunnen aanpassen
SAMeen app om digitale stappenplannen te maken met enkelvoudige opdrachten ter ondersteuning van leerlingen in het BuSO
Zorgtechlabeen platform dat innovaties in de zorg digitaal bundelt en testlabs uitzet
Notebleeen onderwijsplatform dat scholen toelaat om studenten op te volgen door hun capaciteiten, leerpunten en sterke punten in kaart te brengen
De Mobiele Werfeen verplaatsbare werf die tot bij de scholen wordt gebracht als mobiele leerwerkplek
Pocketcoacheen app waarbij jongeren iedere week een nieuwe uitdaging krijgen om hen zo aan te zetten aan zelfreflectie te doen
Duaal Centraaleen begeleidingsapp voor de opvolging en evaluatie van duale leerlingen
Monomasterclasseen intensief traject waarbij verschillende sollicitanten zich buigen over een uitdaging van een potentiële werkgever, en dat in de organisatie zelf
Knowledge Floween online platform dat kennisnoden in kaart brengt en de juiste kennis meteen aanbiedt


Wat na de wedstrijd?

De 3 uiteindelijke winnaars zullen elk een Bongobon Citytrip Deluxe krijgen, maar de echte prijs is natuurlijk dat hun ideeën zullen verder leven en ontwikkelen na de wedstrijd. Dat is hopelijk het geval voor alle inzendingen, ook degene die de finale niet hebben gehaald. Daarvoor rekent organisator SYNTRA Vlaanderen op het engagement van de juryleden én de boegbeelden.

“We voorzien een doos voor alle twaalf boegbeelden met daarin alle inzendingen die zijn binnengekomen als antwoord op hun respectievelijke uitdaging”, zegt Bianca Ghyselinck, die het project Ideaal Duaal coördineert bij SYNTRA Vlaanderen. “We hopen dat er zo voor elk idee een kans op realisatie is.”

Next article