Skip to main content
Home » Mobiliteit » Speedpedelec combineert uniek rijgevoel met autotechnologie
Mobiliteit

Speedpedelec combineert uniek rijgevoel met autotechnologie

In samenwerking met
In samenwerking met

Om de strijd aan te gaan met de CO2-uitstoot en het fileprobleem dringt een waardige vervanger van Koning Auto zich op. De revolutionaire speedpedelec van Ellio kwijt zich uitmuntend van die taak. Dat heeft alles te maken met innovatieve technologie die inzet op veiligheid en solide betrouwbaarheid, maar ook het intuïtieve rijgevoel blijkt een gamechanger.


Jorrit Heidbuchel en Tomas Keppens

CEO en medeoprichter & medeoprichter van Ellio

Uit onderzoek komt naar voor dat meer dan 60% van de Vlamingen een speedpedelec zou kunnen inzetten voor woon-werkverkeer. De fiets, die vroeger vooral recreatief werd gebruikt, wint al een tijdje terrein als volwaardig vervoersmiddel. “Een aantal motivatoren, zoals fietsvergoedingen en een verbeterde fietsinfrastructuur, spelen uiteraard een rol”, vertelt CEO en medeoprichter Jorrit Heidbuchel. “Maar terwijl de e-bike intussen gemeengoed is geworden, merken we dat de speedpedelec nog een aantal drempels over moet. Drempels die wij minutieus hebben weggewerkt door te focussen op veiligheid, betrouwbaarheid en een uniek rijgevoel.” 

60% van de Vlamingen zou een speedpedelec kunnen inzetten voor woon-werkverkeer.

Automotive technologie 

Heidbuchel en medeoprichter Tomas Keppens hebben allebei een achtergrond in de auto-industrie. Die ervaring sijpelt door in alles wat ze doen, van technische onderdelen en techniek tot de automotive mindset met betrekking tot kwaliteit en veiligheid. “Met tractiecontrole, cruisecontrol en een unieke automatische transmissie die garandeert dat je altijd in de juiste versnelling start, hebben we de autotechnologie overgeheveld naar de fiets, wat resulteert in een grote betrouwbaarheid en een ongekend gebruiksgemak. Daarnaast moet het trappen intuïtief blijven aanvoelen. Je wil de fietservaring behouden, terwijl je tegelijkertijd over voldoende power wil beschikken om 45km per uur te halen, zelfs bij tegenwind of bergop.” 

We hebben de autotechnologie overgeheveld naar de fiets, wat resulteert in een grote betrouwbaarheid en een ongekend gebruiksgemak.

Servicedienst 

“Snelheid is trouwens niet enkel een kenmerk van onze fietsen, maar ook van onze servicedienst, die naar de mensen toegaat voor onderhoud en herstellingen. Niet alleen om hen zo snel mogelijk te helpen, maar ook om de kwaliteit van onze fietsen continu te optimaliseren. Zo koppelt Ellio de soepelste snelle rijervaring aan een onderhoudsarme degelijkheid”, besluit Heidbuchel.

Next article