Home » Mobiliteit » Softwarebedrijf Optimile zet in op uitrol duurzaam EV-ecosysteem
Mobiliteit

Softwarebedrijf Optimile zet in op uitrol duurzaam EV-ecosysteem

PUBLIREPORTAGE

Op drie jaar tijd realiseerde Optimile nv een enorme groei. De omzet van het Gentse bedrijf dat software ontwikkelt voor Charge Point Operators (CPO) en Mobility Service Providers (eMSP) liegt er niet om. Het techbedrijf draaide drie jaar geleden een omzet van 438.000 euro. Dit jaar wordt er wellicht afgeklopt op 6,3 miljoen euro. Wetende dat de verkochte software in 3 jaar tijd een omzetgroei van 1338% oplevert, verwacht CEO An De Pauw de komende jaren een verdubbeling van de cijfers.

An De Pauw
CEO Optimile

“Sinds 2020 heb ik enorm ingezet op commerciële groei door laadpaalsoftware en laadpassen aan te bieden. Door het onboarden van nieuwe partijen en het professionaliseren van de structuur en organisatie van de start-up, heeft Optimile grote corporate klanten aangetrokken”, aldus An De Pauw.

Energie-ecosysteem

“Optimile is een unieke speler in België als aanbieder van softwareoplossingen voor EV-laadpunten. We spelen een sleutelrol op de eMobility markt en zetten in op samenwerkingen met partners om een performant en duurzaam EV-ecosysteem uit te rollen”, stelt An De Pauw. “Dit ecosysteem dat alle facetten ondersteunt – het opladen van EV’s, batterijopslag, dynamisch opladen door zonne-energie – vormt de basis van een succesvolle toekomstvisie. Een EV-softwareplatform moet als het ware een energietransactieplatform worden dat belangrijke actoren faciliteert om nieuwe energiediensten met succes te laten groeien en te gelde te maken”, voegt An De Pauw toe.

Focus op USP’s

De software is bruikbaar in andere landen, hardware compatibel en bevat unieke features, waardoor hij schaalbaar is. “Naast onze focus op een voortreffelijke klantenservice, is kennis van de (e-)mobiliteitsmarkt fundamenteel als CEO. Luisteren naar wat de klant wil en je product er vervolgens naar ontwikkelen, zijn een must,” stelt CEO An De Pauw.

Toekomstvisie

Dat An De Pauw nog heel wat potentieel voor verdere groei ziet, lijdt geen twijfel: “De huidige energiecrisis toont aan dat we sterk moeten inzetten op onafankelijkheid van fossiele energie. De B2B-markt in al zijn geledingen, inclusief beheerders van wagenparken, vastgoed- en projectontwikkelaars en uitbaters van openbare parkings zal een transitie ondergaan en inzetten op verduurzaming. Deze partijen gaan meer en meer op zoek naar laadinfrastructuur met geïntegreerde load balancing, energymanagementsystemen en slimme applicaties. Onze samenwerking met relevante partners is belangrijk om een duurzaam EV-ecosysteem uit te bouwen.”

Next article