Home » Mobiliteit » Gebruiksvriendelijk platform brengt diverse vervoersmodi samen
Mobilieit

Gebruiksvriendelijk platform brengt diverse vervoersmodi samen

woon-werkverkeer
In samenwerking met
woon-werkverkeer
In samenwerking met

Werknemers willen steeds meer keuzevrijheid in hoe ze zich verplaatsen. Dat is ook positief voor bedrijven om hun duurzaamheidsdoelstellingen te halen, maar het zorgt wel voor heel wat extra complexiteit. Daarom is het belangrijk dat ze dit kunnen organiseren in één gebruiksvriendelijk platform.

Koen Van De Putte, Managing Director bij Olympus Mobility.

Meer uitleg door:

Koen Van De Putte

Managing Director bij Olympus Mobility

Meer keuzevrijheid in mobiliteitsoplossingen

Van De Putte: “Olympus Mobility is gegroeid uit een proeftuin van de NMBS voor elektrische voertuigen en in 2015 verzelfstandigd. We zagen dat er in de bedrijfswereld een enorme vraag was naar een geïntegreerd aanbod van mobiliteitsoplossingen. Leasewagens blijven belangrijk, maar toch zijn er ook veel mensen die deze niet kunnen of willen gebruiken omdat ze bv. in het centrum van een stad wonen of een duurzamer alternatief wensen. Steeds meer werknemers vragen naar andere manieren om zich te kunnen verplaatsen. Ze willen keuzevrijheid. Voor de werkgevers zorgt dat echter voor een enorm toegenomen complexiteit.”

We hebben de app intelligent gemaakt. Zo zal ons algoritme automatisch het meest voordelige tarief kiezen voor iedere verplaatsing.

Eén punt voor volledige organisatie en opvolging van vervoersmodi

“Daarom hebben we met Olympus Mobility een oplossing bedacht waarbij al de verschillende vervoersmodi worden samengebracht in één toegankelijk en mobielvriendelijk platform. Zowel voor de werknemer als de werkgever is dat stukken gemakkelijker. Zowel kleine als zeer grote bedrijven maken intussen gebruik van ons platform. Door corona en de toename van het flexibel werken is de interesse zelfs nog sterker toegenomen”, aldus Van De Putte.

“De werkgevers profiteren van één toegangspunt voor het organiseren en in real time opvolgen van alle vervoersmiddelen van hun werknemers, en hoeven slechts één factuur te betalen. Zo vereenvoudigen we hun administratie, zorgen we voor een efficiëntiewinst en een kostenbesparing. Bovendien helpen we hen met een breed aanbod van klimaatvriendelijke vervoersmodi om hun duurzaamheidsdoelstellingen te behalen.”

Gebruiksvriendelijk en voordelig

Van De Putte: “Het is zo ook gemakkelijker om die duurzaamheidsgedachte naar hun werknemers te brengen. Die zullen dat sneller accepteren, net omdat ze beschikken over een gebruiksvriendelijke mobiele app waarmee ze alles kunnen reserveren, zonder voor ieder vervoersmiddel aparte abonnementen te moeten afsluiten. Het is zelfs mogelijk om andere gezinsleden mee te laten gebruikmaken van het mobiliteitsbudget, ieder met hun eigen budgetlimiet. We hebben de app ook intelligent gemaakt. Zo zal ons algoritme steeds automatisch het meest voordelige tarief kiezen voor iedere verplaatsing.”

Klik op de afbeelding voor meer info.

onfografiek Olympus Mobility
Klik op de afbeelding voor meer info.
Next article