Home » Het Nieuwe Werken » “Flexibiliteit en ontzorging blijkt grote troef tijdens corona”
Future of Work

“Flexibiliteit en ontzorging blijkt grote troef tijdens corona”

In samenerking met
In samenerking met

Steeds meer bedrijven en ondernemers kiezen voor een flexibele werkplek, en die trend wordt nog versterkt door corona. Businesscentra met een uitgebreid netwerk zijn ideaal geplaatst om hier een antwoord op te bieden. Meer uitleg door Christa Jouck, algemeen directeur bij Officenter.

Tekst:  Joris Hendrickx

Christa Jouck

Algemeen directeur

Officenter

“Officenter heeft negen businesscenters in Aalst, Geel, Leuven, Turnhout, Zaventem, Antwerpen, Hasselt, Maastricht en Vilvoorde. In totaal zijn deze goed voor meer dan 33.000 vierkante meter. We bieden onze klanten flexibiliteit in tijd en ruimte: er zijn geen langlopende huurcontracten – men kan de periode zelf kiezen en men kan altijd gebruikmaken van al onze locaties. Door onze groei beschikken klanten dus over meer flexibele uitvalsbasissen. Men heeft ook de mogelijkheid om op ieder moment zijn ruimte of formule uit te breiden of in te krimpen.”

Troef tijdens én na corona

“Die flexibiliteit is ook tijdens corona een enorme troef gebleken. Van onze 904 klanten heeft 20% gebruikgemaakt van de mogelijkheid om meteen te veranderen van formule of om het aantal werkplekken in te krimpen. Ook na corona zullen mensen massaal thuiswerken en werken op kantoor blijven combineren. De flexibiliteit die wij bieden, zal dus ook in de toekomst een grote troef zijn voor bedrijven en ondernemers. »

« We bieden immers een flexibele werkplek die ook nog eens aangenaam is, mét volledige ontzorging. We investeren continu in het tevreden houden van onze bestaande klanten, bijvoorbeeld op het vlak van inrichting en faciliteiten, maar ook met leuke initiatieven zoals een ijskraam wanneer er een hittegolf is, een maandelijkse stoelmassage, een strijkdienst, bistro’s die een aangename plek zijn om samen te komen of even te ontspannen, enz. »

Er is steeds meer vraag naar lokale uitvalsbasissen in kleinere steden waar werknemers van bedrijven dicht bij huis in een professionele omgeving kunnen werken.

« Ook de investeringen in een coronaveilige omgeving nemen we volledig op ons. Door die flexibiliteit en ontzorging hebben sinds de coronacrisis al heel wat nieuwe klanten de weg gevonden naar Officenter.”

Uitbreiding met lokale hubs

“Onze negen huidige locaties bevinden zich voornamelijk in of dichtbij de grotere steden. Er is echter ook steeds meer vraag naar lokale uitvalsbasissen in kleinere steden waar werknemers van bedrijven dicht bij huis in een professionele omgeving kunnen werken. Tegelijk blijft de mogelijkheid om af te spreken en te werken in de grote steden wel belangrijk, want vaak bevinden hun klanten zich daar. »

« Om hier een antwoord op te bieden, zullen we binnenkort ‘Bedrijvencentra Limburg’ overnemen. Hierdoor krijgen we er verspreid over Limburg heel wat kleinere hubs bij, waarmee we lokale ondernemers een netwerk tot Hasselt, Antwerpen, Brussel, Aalst en Maastricht aanbieden.”

Next article