Home » Het Nieuwe Werken » De impact van de inrichting van je kantoor
Future of Work

De impact van de inrichting van je kantoor

Erika Vazquez en Bertrand van de Putte, founders van Meraki.
In samenwerking met
Erika Vazquez en Bertrand van de Putte, founders van Meraki.
Erika Vazquez en Bertrand van de Putte, founders van Meraki.
In samenwerking met
Erika Vazquez en Bertrand van de Putte, founders van Meraki.

Het is cruciaal dat werknemers zich goed voelen en kunnen connecteren op de werkvloer. De inrichting van de werkplek heeft op dat vlak een enorme impact. Meer uitleg door Erika Vazquez en Bertrand van de Putte, founders van Meraki.

Tekst: Joris Hendrickx

Meraki is gespecialiseerd in de binneninrichting van kantoren, met een bijzondere nadruk op een organische organisatie van de manier van werken en de beleving in de werkplek. 2020 heeft alles door elkaar geschud en veel onzekerheden gecreëerd over de houding die moet worden aangenomen in relatie tot de constant veranderende situatie.”

“We werden gedwongen om te telewerken, wat in het begin goed bleek te werken, maar al snel zijn grenzen liet zien op privé- en professioneel vlak. Bovendien had deze situatie voor sommige mensen ook psychologische en sociale gevolgen.”

‘Enabling’ werkomgeving

“Op basis van deze observatie wilden we een langetermijnoplossing ontwikkelen waarmee bedrijven zich kunnen aanpassen aan vergelijkbare situaties die we in de nabije toekomst kunnen tegenkomen.”

“Deze nieuwe aanpak moet ons in staat stellen om een ‘enabling’ omgeving te creëren die het welzijn van mensen in de werkomgeving verbetert, uitwisselingen vergemakkelijkt en – in termen van gezondheid – werknemers in alle veiligheid kan blijven ontvangen tijdens periodes van crisis zoals we die momenteel doormaken.”

Telewerk zorgt voor een verminderde connectie tussen medewerkers onderling en tussen hen en het bedrijf. Met ons nieuwe concept willen we de communicatie tussen alle partijen optimaliseren.

“Ons professionele leven bestaat nu eenmaal uit verschillende facetten. Op de werkplek willen we daarom een omgeving creëren die het welzijn van mensen verhoogt, die is aangepast aan de strategie en identiteit van iedere organisatie en die toelaat om te evolueren naar een positieve balans.”

‘Office in Motion’

“‘Office in Motion’ speelt in op de beweging van energie op kantoor. Het doel hiervan is om alle facetten van elke medewerker tot hun recht te laten komen én tegelijk de dematerialisatie van het bedrijf te vermijden. Telewerk zorgt immers voor een verminderde connectie tussen medewerkers onderling en tussen hen en het bedrijf.”

“Met ons nieuwe concept willen we de communicatie tussen medewerkers efficiënter, rationeler en kwalitatiever maken door de nodige tools te creëren. Telewerk zal altijd voor een stuk blijven, in combinatie met werken op kantoor.”

“We zullen dus de juiste balans moeten vinden en een structuur opzetten die flexibel is. Het kantoor wordt door velen vooral gebruikt om mensen te ontmoeten en samen belangrijke beslissingen te nemen. Met ‘Office in Motion’ willen we hiervoor de juiste energie creëren die die connectie faciliteert. We bevinden ons op een scharniermoment in de kantoorwereld dat er eigenlijk geen is. Het is gewoon een logische stap die nu versneld wordt gezet.”

Next article