Home » Het Nieuwe Werken » “Coworkingruimtes en serviced offices spelen in op nieuwe noden”
Het Nieuwe Werken

“Coworkingruimtes en serviced offices spelen in op nieuwe noden”

In samenwerking met
In samenwerking met

Corona zet veel bedrijven aan om over te schakelen naar een hybride manier van werken, waarbij werknemers flexibel kunnen kiezen waar ze werken. “Coworkingruimtes en serviced offices komen tegemoet aan die groeiende vraag”, vertelt Peter Luyten, marketing manager bij Intervest.

Tekst: Joris Hendrickx

“Intervest, en Greenhouse als onderdeel daarvan, speelt in op de kantoorbehoeften van bedrijven. We verhuren in dat kader de traditionele kantoorruimtes, maar focussen ons ook steeds meer op aanvullende diensten en het aanbieden van flexibiliteit. Daarom hebben we sinds enkele jaren coworkingruimtes geïntegreerd in ons aanbod. »

« Door corona is de nood aan flexibele oplossingen plots enorm toegenomen. Het verplichte thuiswerken heeft veel bedrijven doen beseffen dat het niet altijd nodig is om altijd allemaal samen op het hoofdkantoor te zijn. We zullen daarom evolueren naar een gemengde werkomgeving waarbij men sommige dagen toch nog in het hoofdkantoor werkt en andere dagen thuis of op een locatie dichter bij huis waar alle nodige voorzieningen aanwezig zijn.”

Serviced offices op korte termijn, coworking op langere termijn

“We geloven er sterk in dat bedrijven op termijn een of meerdere centrale basissen zullen aanbieden waar hun medewerkers terechtkunnen. Met ons coworkingaanbod spelen we hierop in, maar met onze serviced offices bieden we ook een tussenvorm aan. Dat is als het ware een sleutel-op-de-deur privékantoor waar alles reeds voorzien is, inclusief meubilair, alle aansluitingen en een printer. »

We geloven er sterk in dat bedrijven op termijn een of meerdere centrale basissen zullen aanbieden waar hun medewerkers terecht kunnen.

Peter Luyten, Marketing manager Intervest

« Door corona merken we dat de vraag naar zulke serviced offices sterk is toegenomen. Op langere termijn, eenmaal corona achter de rug is, zal dan ook de vraag naar coworkingoplossingen verder groeien.”

Makkelijk up- en downsizen

“Onze flexibele kantoormogelijkheden maken overigens deel uit van een veel ruimer aanbod. Op die manier kunnen bedrijven die starten in een Greenhousehub later ook makkelijk doorgroeien naar grotere ruimtes of zelfs een volledige verdieping binnen hetzelfde gebouw. Ook snel downsizen is indien nodig mogelijk. »

« Tegelijk kunnen de klanten van onze coworkingruimtes en serviced offices binnen hetzelfde gebouw ook gebruikmaken van volledig uitgeruste vergaderruimtes waar we ook catering kunnen voorzien. Die kunnen ze dan vooraf reserveren en betalen per gebruik. Zulke gedeelde vergaderruimtes zijn uiteraard veel kostenefficiënter.”

Next article