Home » Future of Work » “Ondersteuning bij zoektocht naar ondernemende profielen”
Future of Work

“Ondersteuning bij zoektocht naar ondernemende profielen”

Jason Van Roey, HR Business Partner Kruidvat.
Jason Van Roey, HR Business Partner Kruidvat.
Jason Van Roey, HR Business Partner Kruidvat.

Net zoals voor heel wat andere retailers, is het ook voor Kruidvat een uitdaging om goede mensen te vinden. Om hier een antwoord op te bieden, werkt het bedrijf nauw samen met VDAB. “Dat komt eens te meer van pas bij de nieuwe noden die het coronatijdperk met zich meebrengt”, zegt Jason Van Roey, HR Business Partner bij Kruidvat.

Tekst: Joris Hendrickx – foto: Kris Van Exel

“Mede door de coronacrisis richten we ons nog meer naar ondernemende profielen die meedenken en zelf initiatieven kunnen lanceren om deze uitdagende periode aan te kunnen. Dat past ook binnen de slogan ‘Samen gaan we ervoor’ die we zowel naar onze medewerkers als naar klanten toe hebben gelanceerd. Door de coronamaatregelen zijn er veel gemotiveerde mensen vrijgekomen op de arbeidsmarkt, en uiteraard kunnen zij bij ons terecht. In samenwerking met VDAB zullen we de nodige opleidingen voorzien”, aldus Van Roey.

Wederzijdse aanvulling

“In onze samenwerking met VDAB vullen we elkaar perfect aan: wij hebben verschillende vacatures en VDAB zorgt voor kandidaten en de juiste opleiding voor elke persoon. De meeste Vlamingen melden zich in geval van werkloosheid aan bij VDAB. Daarbij kunnen ze ook hun competenties doorgeven. Hierdoor kan VDAB heel gericht en efficiënt zoeken op bepaalde profielen en deze vervolgens aanspreken. Hierdoor zijn ze voor ons de geknipte partner om snel contact te leggen met mensen uit de juiste doelgroep. Omgekeerd zijn wij voor VDAB een goede partner omdat wij verspreid over heel Vlaanderen winkels hebben waar zij werkzoekenden dicht bij huis een job kunnen aanbieden. »

VDAB kan heel gericht en efficiënt zoeken op bepaalde profielen en deze vervolgens aanspreken. Hierdoor zijn ze voor ons de geknipte partner om snel contact te leggen met mensen uit de juiste doelgroep.

« Bovendien hebben wij een ontwikkelingsgerichte cultuur en voorzien we intern opleidingen voor deze mensen, waardoor ze zelfs geen voorkennis en ervaring hoeven te hebben in de job van verkoopsmedewerker. Iedereen kan instappen en zich ontwikkelen in een mooie combinatie van praktijkgericht én theoretisch leren.”

Online introductiemodule en cursussen

Van Roey: “Wanneer iemand bij ons opstart, krijgt die persoon nog vóór de eerste werkdag een link doorgestuurd naar een online introductiemodule. Door deze te overlopen en in te vullen, maken mensen alvast vanop afstand kennis met ons vakjargon en de werkorganisatie, en kunnen ze dus vanaf dag één een vlotte start maken op de werkvloer. Maar ook VDAB biedt online cursussen aan die zich toespitsen op werken in de retail. Op deze manier kunnen mensen die zich willen omscholen of die nieuw zijn op de arbeidsmarkt worden warmgemaakt voor de retail.”

Lees meer:

Next article