Home » Future of Work » Digitaal werken in volle opmars
E-learning

Digitaal werken in volle opmars

Jan Kaas, zaakvoerder van bit by bit.

Jan Kaas

Zaakvoerder

bit by bit

De coronacrisis maakt voor heel wat bedrijven extra duidelijk hoe noodzakelijk het is om te blijven investeren in digitalisering en automatisering. Nu digitaal werken steeds vaker de norm wordt, speelt het bewustzijn en levenslang leren van medewerkers een grote rol in hoe succesvol deze digitale transformatie zal verlopen.

Tekst: Joris Hendrickx

Kaas: “Digitaal werken is in volle opmars. Hierdoor wordt het voor mensen gemakkelijker om op verschillende plaatsen te werken en om aan informatie te komen. De afgelopen jaren zagen we hierin al een gestage groei, maar door de coronacrisis wordt dat nu enorm versneld.”

“Iedereen grijpt nu naar alle beschikbare digitale middelen om toch maar aan de slag te kunnen blijven. Onderliggend is er natuurlijk ook de vierde industriële revolutie. Zowel administratieve als fysieke processen worden steeds meer geautomatiseerd.”

“Veel bedrijven hebben moeite om het tempo van de ontwikkelingen bij te houden. Toch is het van strategisch belang dat ze hierin meegaan. Stilstaan is nu eenmaal achteruitgaan, en inspelen op deze trends is nodig om relevant te blijven in de digitale maatschappij waarin we opereren.”

Bewustzijn en motivering zijn cruciaal

“We zien de vraag naar onze ‘awareness sessies’ sterk stijgen. Binnen deze sessies werken maken we mensen er bewust van dat ze hun eigen (en dan vooral hun digitale) vaardigheden constant zullen moeten bijschaven, dit uiteraard met de hulp van hun werkgever en onze experts.”

Iedereen grijpt nu naar alle beschikbare digitale middelen om toch maar aan de slag te kunnen blijven.

“De bedrijven beseffen hoe belangrijk het is om hun mensen hiervoor intrinsiek te motiveren. Wat hierbij zeker meespeelt, is het besef dat deze skills naar de toekomst toe essentieel zullen blijken om relevant te blijven, niet alleen als bedrijf, maar ook voor de werknemer zelf. De acceptatie van nieuwe technologieën door bedrijven, en dan vooral door hun medewerkers, is een belangrijk aandachtspunt.”

“Om forse stappen te kunnen nemen is continu leren immers cruciaal, maar vaak is er net wat dat betreft nog heel wat werk aan de winkel in België.”

Trainingen op maat

“Met bit by bit ondersteunen we bedrijven met diverse vormen van trainingen, gaande van klassikale opleidingen tot online en blended leersystemen. Dit kan met een breed een diepgaand aanbod van standaardpakketten, maar we onderscheiden ons vooral met onze trainingen die we volledig op maat kunnen maken. Zo halen bedrijven een maximaal rendement uit hun investering.”

Next article