Skip to main content
Home » Future of Industry » Waarom cloudnetwerken de basis vormen van een sterke toekomst voor elke industrie
Future of Industry

Waarom cloudnetwerken de basis vormen van een sterke toekomst voor elke industrie

De COVID-19-pandemie heeft co-innovatie in een stroomversnelling gebracht en heeft laat zien hoe de toekomst van de digitale transformatie van elke industrie letterlijk in de cloud ligt. 

Cloud-gebaseerde co-innovatie is de enige manier waarop organisaties duurzaam sneller toegang kunnen krijgen tot de beste industriepraktijken voor innovatie” zegt Peter Maier, President SAP Industries & Customer Advisory.

Cloudplatform ondersteunt veerkracht van bedrijf

Elke industrie bestaat uit een onderling verbonden ecosysteem van leveranciers en partners in complexe netwerken, van product- en dienstontwerp tot inkoop, productie en levering. Daarom heeft SAP zijn industriecloud gelanceerd als co-innovatieruimte voor partners en klanten om de toekomst van industriepraktijken en bedrijfsmodellen vorm te geven.

Met SAP’s diepgaande expertise op het gebied van bedrijfsdomeinen en -processen in 25 sectoren, is industry cloud onze volgende fase“, aldus Maier. “Het hebben van sterke partnerschappen om te co-innoveren op ons Business Technology Platform biedt klanten industrie-specifieke oplossingen die ze onmiddellijk kunnen inzetten om hun unieke bedrijfsprioriteiten te optimaliseren en te differentiëren.”

Uit een onderzoek van Forrester Research in opdracht van SAP bleek dat partners die zich aansloten bij de sectorcloud van het bedrijf 38 tot 125 procent meer inkomsten behaalden in het eerste jaar, dat de totale omvang van de contracten toenam en dat er tot 150 procent meer deals sneller werden gesloten.

Cloud biedt transparant kader voor innovatie

Zelfs als er zich grote (ver)storingen voordoen, kunnen bedrijven hun activiteiten niet even op pauze zetten om een stap terug te doen en te innoveren. De mogelijkheid om in de cloud samen te werken, geeft bedrijven de flexibiliteit om processen snel aan te passen voor baanbrekende industrietransformatie.

Het mooie van samenwerken in SAP’s industry cloud is dat bedrijven oplossingen snel kunnen itereren en naadloos kunnen integreren met hun bestaande landschappen“, aldus Maier. “Partners kunnen snel uitbreidingen op bedrijfsprocessen bouwen, waardoor middelen vrijkomen om verdere innovatie te stimuleren. Dit is een groot onderdeel van RISE met SAP, dat partners en klanten een nieuw innovatiekader biedt om bedrijfstransformatie te stimuleren.”

Hij voegde eraan toe: “Verandering is immers alleen disruptief als het sneller gebeurt dan bedrijven zich kunnen aanpassen.”

Snelheid en wendbaarheid door vereenvoudiging

Nieuwe producten en diensten snel bij de klant krijgen, wordt steeds complexer in onvoorspelbare markten. Als het gaat om softwareapplicaties voor industriespecifieke differentiatie, moeten organisaties vereenvoudigen met modulaire strategieën om samen met partners te kunnen innoveren zonder dat dit ten koste gaat van de integratie. 

Cloudgebaseerde platforms bevorderen dit soort stapsgewijze iteratie met geharmoniseerde gegevens over doorgaans hybride systemen die zowel cloud- als on-premise applicatieomgevingen kunnen omvatten. Zo snel als de pandemie het bedrijfsleven de afgelopen twee jaar op zijn kop zette, zo snel luidde ze ook het begin in van een nieuw tijdperk van digitalisering, dat ons allen meeneemt naar de volgende evolutie in bedrijfsflexibiliteit.

Next article