Home » Future of Industry » Industriële operaties optimaliseren met digitale technologie
Future of Industry

Industriële operaties optimaliseren met digitale technologie

Bedrijven doen steeds vaker een beroep op consultants om hun industriële operaties te verbeteren. “Door op een geïntegreerde wijze te werken op performantieverbetering, digitalisering, human dynamics en duurzaamheid helpen wij klanten bij het uitbouwen van een duurzame industriële toekomst”, aldus Didier Brackenier, Partner bij EFESO. 

Didier Brackenier

Partner

EFESO

René Aebischer

Leader Digital Solutions

EFESO

Ondernemingen staan vandaag voor veel uitdagingen, waaronder het verbeteren van operationele performantie, digitale mogelijkheden exploiteren en duurzamer ondernemen. EFESO ondersteunt hen bij het aanpakken van die uitdagingen. Elk transformatietraject vertrekt steeds vanuit kennis en expertise van de sector enerzijds en vanuit de verwachte toegevoegde waarde van beschikbare technologie anderzijds. Samen met de klant ontwerpt het bedrijf een roadmap en biedt het ondersteuning bij het implementeren ervan.

Bovendien garanderen ze de realisatie van de vooropgestelde resultaten. “Zo heeft een voedingsbedrijf de productie in een jaar kunnen verhogen met 40% door een combinatie van Operational Excellence en innovatieve toepassingen zoals Advanced Analytics in Processing & Scheduling en Shopfloor Digitalisering. Tegelijk is het bedrijf erin geslaagd afvalwater en energieverbruik te reduceren”, zegt Brackenier. “We zorgen dikwijls voor een meer realistische roadmap die ook betere resultaten oplevert.” 

De kunst om in te zetten op de juiste zaken, zal alsmaar crucialer worden, want de technologische mogelijkheden zullen blijven toenemen.

Industrie 4.0 

Bij het optimaliseren van industriële operaties is een goede focus cruciaal. “Het is beter om aandacht te besteden aan een aantal zaken die echt het verschil maken, dan een breed programma op te zetten dat niet de verwachte impact heeft”, stelt René Aebischer, Leader Digital Solutions bij EFESO. “Dat geldt zeker voor technologie, waar de return on investment nog belangrijker is.” Het gebruik van technologieën en data is niet meer weg te denken in die projecten, want er bestaat geen operationele excellentie meer zonder industrie 4.0. Dat is niets anders dan het gebruikmaken van data, gaande van het beschikbaar maken ervan door het connecteren van processen en systemen, het creëren van transparantie en inzichten tot het voorspellen van de toekomst en het implementeren van automatische beslissingsprocessen via artificial intelligence.

Industrie 4.0 is een bijkomende hefboom die extra mogelijkheden biedt om betere resultaten te boeken. “De kunst om in te zetten op de juiste zaken zal alsmaar crucialer worden, want de technologische mogelijkheden zullen blijven toenemen”, aldus Aebischer.

Next article