Home » Future of Industry » Elektrische actuatoren drijven de slimme industrie vooruit
Sponsored

De sterk toenemende nood aan elektrische aandrijvingen in combinatie met de snelle evolutie van deze technologie maakt dat een gespecialiseerde partner meer dan ooit een meerwaarde is voor machinebouwers.

Guy Mertens

General Manager Act In Time

De aanhoudende personeelsschaarste doet de vraag naar robotica stijgen”, vertelt Guy Mertens, General Manager bij Act In Time. “Omdat deze machines alsmaar meer taken moeten kunnen opnemen, dienen ze ook slimmer te worden. Elektrische systemen zijn hiervoor het beste geschikt omdat zij op een intelligentere manier kunnen communiceren met de sturingen. Ten opzichte van bijvoorbeeld hydraulica en pneumatica zijn elektrische systemen beter aanstuurbaar en kunnen zij meer data aan de sturing terugkoppelen. Daarnaast stijgt het belang van autonomie. Steeds meer toestellen worden aangedreven door een batterij. Vanwege de energie-efficiëntie kan dat best worden gerealiseerd met elektrische actuatoren. Tot slot is er een duidelijke trend naar miniaturisatie. Elektrische systemen kunnen vaak compacter worden gebouwd dan hydraulische of pneumatische systemen.” 

Het is voor machinebouwers onmogelijk geworden om alle nieuwe ontwikkelingen op te volgen.

Gespecialiseerde partner met expertise én netwerk 

“Door de snelle technologische revolutie is het voor machinebouwers onmogelijk geworden om alle nieuwe ontwikkelingen op te volgen”, vervolgt Mertens. “Zij hebben daarvoor de hulp nodig van hun netwerk van partners in de toeleveringsketen. Act In Time beschikt alvast over een enorme expertise rond elektrische actuatoren. Samen met de fabrikanten waarmee we samenwerken, volgen we de evoluties in onze niche op de voet. Op basis daarvan kunnen we machinebouwers dan gedegen advies geven zodat zij de juiste componenten kunnen kiezen voor hun applicaties. Daarnaast hebben we de afgelopen jaren geleerd dat niet iedere leverancier even betrouwbaar is in tijden van componentenschaarste. Act In Time heeft daarom een programma samengesteld van professionele fabrikanten die betrouwbaarheid garanderen en transparant communiceren over eventuele aanleveringsproblemen. Daarbovenop hebben we zelf ook een buffer van bepaalde componenten aangelegd zodat we de continuïteit bij onze klanten kunnen garanderen.

Next article