Home » Future of Industry » Digitale rode draad verbindt departementen en businessprocessen
Sponsored

Om in de toekomst efficiënt te kunnen blijven werken en klaar te zijn voor steeds nieuwe uitdagingen, moet je een digitale rode draad realiseren door je bedrijf en zijn departementen heen. “Van daaruit kan je dan nieuwe technologieën aanwenden om je organisatie slimmer en wendbaarder te maken”, zegt Patrik Luca, managing director van 9altitudes België.

Patrik Luca

Managing director 9altitudes België

Wat is nodig voor een vlotte digitale informatiedoorstroming binnen een bedrijf? 

“Transactionele data, rapporteringsdata en documenten moeten snel en accuraat kunnen doorstromen tussen departementen en inzichtelijk worden gemaakt. Om tot zo’n digitale rode draad te komen, heb je applicaties nodig die je met elkaar dient te koppelen. Ik denk bijvoorbeeld aan Microsoft 365, CRM-pakketten, ERP-pakketten, engineeringsoftware,… Iedere sector vraagt op dat vlak een andere aanpak, maar dat vereist dan wel kennis van die sector en haar noden. 9altitudes specialiseert zich daarom specifiek in de ondersteuning van de maakindustrie, logistieke bedrijven en technische dienstverleners.”

We zijn een van de eerste partners binnen Europa die meewerken aan de nieuwe AI-assistent van Microsoft en testen mag uitvoeren.

Welke mogelijkheden bieden artificiële intelligentie en manufacturing execution systems in dat kader? 

“Met artificiële intelligentie (AI) kan je snel bijkomende inzichten bekomen en inspelen op de trend van servitization. Consumenten betalen steeds meer voor diensten in plaats van producten. Als maakbedrijf moet je bijgevolg jezelf transformeren en de nadruk leggen op robuustheid, onderhoud en levensduur. AI kan daarin een cruciaal hulpmiddel zijn, bijvoorbeeld door suggesties te genereren op basis van eerdere interacties of gelijkaardige uitdagingen. Een goed voorbeeld daarvan is Copilot, de nieuwe AI-assistent die Microsoft binnenkort zal lanceren binnen hun Field Service pakket. 9altitudes is een van de eerste partners binnen Europa die hieraan meewerkt en testen mag uitvoeren.” “Manufacturing execution systems (MES) helpen werknemers al decennialang, zowel bij het uitvoeren van hun taken als om zaken te capteren. Deze evolueren nu echter steeds meer naar kleinere en gebruiksvriendelijke applicaties die je makkelijk zelf kan samenstellen en aanpassen aan de veranderende noden en technologieën. Bovendien zijn deze apps heel open en connecteerbaar. Ze zijn ook cloud based, waardoor ze schaalbaar én beter beveiligd zijn tegen cyberrisico’s. 9altitudes heeft hiervoor een samenwerking opgezet met Tulip.” 

Next article