Skip to main content
Home » Future of Finance » IT voor verzekeraars en kredietmakelaars
Fintech

IT voor verzekeraars en kredietmakelaars

Peter Claes

Medeoprichter en zaakvoerder Linearity

Linearity is een succesvolle provider van software voor verzekeraars (LifeWeb) en kredietmakelaars (LoanWeb). Ze combineren meer dan twintig jaar eigen ervaring in de financiële sector met aanvullende kennis van gespecialiseerde partners. Gesprek met medeoprichter en zaakvoerder Peter Claes.

Wat maakt Linearity tot een innovatieve fintechspeler?

Claes: “De meeste verzekeraars worstelen vandaag met een aantal legacy systemen als gevolg van verschillende consolidatiebewegingen. Linearity beschikt met LifeWeb over een zeer modern, open, veilig en modulair platform, opgebouwd rond API’s, dat we waar nodig op maat kunnen aanpassen en/of inpassen in een bestaande omgeving.”

“Legacy systemen kunnen hierdoor versneld en kostenefficiënt uitgefaseerd worden. Aan de verkoopszijde is het vanuit dezelfde toepassing mogelijk om probleemloos verschillende distributiekanalen te bedienen. Zo kan de verkoop zowel georganiseerd worden via kantoren als online. De klantenbeleving staat hierbij telkens centraal.”

Hoe denken jullie verdere groei te realiseren?

“Een investering in een front én backofficesysteem is een strategische beslissing voor een verzekeraar: het heeft ons dan ook meer dan een jaar gekost om een eerste klant te vinden voor LifeWeb.”

“Daarom hebben we op hetzelfde platform LoanWeb gecreëerd dat we via een toegankelijke abonnementsformule aanbieden. Via LoanWeb kan de professionele kredietmakelaar een volledig beheer van kredietdossiers verzorgen, inclusief digitale ondertekening en integratie met kredietverstrekkers.”

Next article