Home » Future of Finance » Belgische start-up ontwikkelt veiligste hardware wallet ter wereld
Sponsored

Ruben Merre

CEO – NGRAVE

Genomineerd door Trends als Digital Pioneer 2019

Cryptocurrencies bieden heel wat voordelen, maar er zijn ook veiligheidsrisico’s aan verbonden. Een Belgische start-up biedt daar gelukkig een allesomvattend antwoord op.M

Private keys: de sterkte én de zwakte van cryptocurrencies

Merre: “Een private key is een cryptografische sleutel waarmee je toegang krijgt tot je blockchain rekening. Verlies je deze, dan ben je meteen ook alle waarde op de rekening definitief kwijt. Vandaag zijn bijna alle cryptocurrency exchanges gecentraliseerd. Ze geven je een lijst met publieke accounts, een paswoord en twee-factor-authenticatie, maar behouden zelf alle private keys.

“Hierdoor kan zo’n exchange plots met jouw geld weg zijn zonder dat je er nog iets aan kan doen. Dit is al meermaals voorgevallen en vormt dus een gigantisch probleem voor het vertrouwen in blockchain. Daarnaast kunnen exchanges ook gehackt worden, waardoor de private keys eveneens gestolen kunnen worden”, vertelt Merre.

We hopen dat we een positieve impact kunnen hebben op de wereldwijde adoptie van blockchain.

Unieke hardware wallet van Belgische makelij

“Daarom hebben we samen met imec (wereldspeler voor nano-elektronica) en COSIC (een onderzoeksgroep van de KULeuven) een gebruiksvriendelijk offline toestel met een aanraakscherm ontwikkeld dat volledig op zichzelf staat.”

“Op het toestel worden private keys aangemaakt, zonder daarvoor verbinding te moeten maken met de blockchain. Het toestel kan ook niet worden opengebroken zonder dat het de private keys vernietigt. Verlies je het toestel, dan kan je je sleutel terug recupereren met een cryptografische puzzel. Aan alle mogelijke scenario’s is gedacht.”

“Hierdoor vallen alle veiligheidsrisico’s weg. Ons besturingssysteem is ook EAL 7 gecertificeerd, een bewijs van het hoogste niveau van veiligheid waaraan slechts een handvol spelers wereldwijd voldoen. Geen enkele andere veiligheidsoplossing voor cryptomunten komt wat dat betreft in de buurt. We hopen dat we zo een positieve impact kunnen hebben op de wereldwijde adoptie van blockchain.”

Next article