Skip to main content
Home » Facility Management » “Geïntegreerde kantoorinrichting verhoogt werkgeluk van medewerkers”
Facility Management

“Geïntegreerde kantoorinrichting verhoogt werkgeluk van medewerkers”

De lockers passen steeds mooi in de rest van het interieur en vormen op die manier één concept.

Een Belgisch bedrijf dat startte als een specialist in lockers groeide de afgelopen jaren uit tot een aanbieder van high-end kantoorinrichting. Het speelt daarbij in op de sterk toenemende nood aan slimme en geïntegreerde totaaloplossingen.

Nancy Van den Eynde

Zaakvoerder Cube Lockers

“Cube Lockers is een spin-off van een groot elektronicabedrijf en specialiseerde zich aanvankelijk in lockers en kleedkamerinrichting”, vertelt zaakvoerder Nancy Van den Eynde. “We kunnen deze met elk materiaal maken en ook met elk type slot uitrusten. Zo kunnen we bijvoorbeeld de toegangsbadge die een medewerker reeds gebruikt om toegang te krijgen tot het bedrijf koppelen aan onze lockers.”

High-end materialen 

“Op een bepaald ogenblik werden flexwerkplekken alsmaar populairder. Ook daar zijn uiteraard lockers nodig, en dan liefst met een eenvoudig beheersysteem. Hierdoor kennen we sinds enkele jaren een sterke groei in de kantoormarkt. We gebruiken daarvoor vaak high-end materialen zoals fineer, mooie laminaat, HPL,… Elk materiaal waar meubels mee worden gemaakt, kunnen wij ook toepassen bij onze lockers. Zo passen ze mooi in de rest van het interieur en vormen ze één concept”, legt Van den Eynde uit. “Op vraag van onze klanten maakten we daarna ook bureaus, kasten en vergadertafels in hetzelfde materiaal als hun lockers. Hierdoor bevinden we ons nu in een unieke positie waarbij we high-end materialen en een excellente service combineren in geïntegreerde kantoorinrichtingen.”

Focus op welzijn en duurzaamheid 

“Bij alles wat we maken, denken we na hoe bedrijven het werkgeluk van hun medewerkers kunnen verbeteren”, klinkt het. “Gezondheid en welzijn vinden we dan ook erg belangrijk. We verkopen haast enkel maar ergonomische zit- en stabureaus en bieden zelfs wandelbanden aan waar je al wandelend aan kan werken. Met akoestische panelen zorgen we voor meer werkcomfort in grote kantoorruimtes en daarnaast vormt ook de duurzaamheid van de materialen een absolute meerwaarde.”

Integratie met reservatiesoftware 

“Onze reservatiesoftware kan grote bedrijven helpen om op basis van de verwachtte bezetting meer of minder kantoorruimte te openen. Zo kunnen ze hun resources zo efficiënt mogelijk benutten. Maar de software kan ook te allen tijde aangeven welke vergaderzalen met welke faciliteiten nog vrij zijn om te reserveren. Ook voor het reserveren van parkeerplaatsen met bijvoorbeeld een laadpaal is het zeer handig. De software geeft daarbij aan wanneer een parkeerplaats vrijkomt, maar ook wanneer je reservatie bijna afloopt en je je auto dus dient te verplaatsen”, besluit Van den Eynde.

Next article