Skip to main content
Home » Business Guide » Flexibele levensverzekering volgt ritme van jouw plannen en leven
News

Flexibele levensverzekering volgt ritme van jouw plannen en leven

In samenwerking met
In samenwerking met

Spaarders en beleggers komen in verschillende maten en gewichten, ze hebben allemaal andere wensen en noden. Sommigen willen hun risico’s liefst minimaliseren, terwijl anderen net hun rendement willen maximaliseren. Dankzij een flexibele levensverzekering krijg je het beste van beide werelden in een combinatie die op elk moment beantwoordt aan jouw noden en wensen.

Filip Torfs

Director Clients Solutions Life

Federale Verzekering

Torfs: “Rust roest, en dat geldt vandaag ook voor geld dat lange tijd op spaarrekeningen staat geparkeerd. Spaarboekjes brengen al lang niets meer op, en daar komt nog de sterke inflatie bovenop. Je verliest via die weg dus zelfs geld. Het is daarom belangrijk om een deel van je geld aan het werk te zetten en je kijkt dus best naar andere financiële oplossingen. Een levensverzekering is in dat kader een goed alternatief om op een relatief veilige manier meer rendement te verkrijgen.”

Combinatie van tijd en regelmaat

“Jonge mensen die tijdig beginnen met pensioensparen hebben een hele horizon voor zich om hun geld voor zich te laten werken. De tijd is in dat geval absoluut in je voordeel. Om rendement te kunnen halen uit je pensioensparen heb je in feite minstens acht tot tien jaar nodig. Daarnaast is ook regelmaat een cruciale factor. Een levensverzekering heeft een periodiek karakter: iedere maand voeg je een vast bedrag toe. In combinatie met tijd kom je zo tot een sterk mechanisme waarmee je klein kan beginnen, maar dat doorheen de jaren dankzij de (samengestelde) interesten kan uitgroeien tot een heel mooi kapitaal waar je zelf weinig voor hoeft te doen.”

“Een levensverzekering is een goed alternatief om op een relatief veilige manier meer rendement te verkrijgen.”

“Het periodieke karakter van een levensverzekering vermijdt ook dat onervaren mensen gaan speculeren met beleggingen terwijl ze daar eigenlijk niet de juiste ervaring en kennis voor hebben. Door recurrent te sparen moet je je daar niets van aantrekken. Het maakt niet uit of je ermee start in goede of slechte tijden: op lange termijn zal je altijd winst maken. Hoe vroeger je er dus mee begint, hoe beter”, legt Torfs uit.

Flexibele levensverzekering op maat

Vita Flex 44 is een flexibele levensverzekering van Federale Verzekering die de troeven van een tak 21 en een tak 23 verzekering combineert. De tak 21-component biedt je een gegarandeerd rendement en de winstdeelname waar Federale Verzekering voor gekend is. De tak 23-component laat je daarnaast toe om te beleggen in aandelenfondsen van bv. immobilië , obligaties,… Daarbij heb je geen kapitaals- en rendementsgarantie, maar kan je potentieel wel een hoger rendement halen. Dit ‘Zwitserse zakmes’ laat ons toe om steeds een aanbod te doen op maat van jouw precieze wensen en noden.”

“Het maakt niet uit of je ermee start in goede of slechte tijden: op lange termijn zal je altijd winst maken.”

Torfs: “Afhankelijk van je levensfase kan je trouwens overschakelen naar andere combinaties en verhoudingen tussen de takken. Je zal doorheen je leven immers anders kijken naar risico’s. Velen zijn op jonge leeftijd bereid om wat meer risico te nemen om zo op lange termijn meer rendement te halen, terwijl ze als vijftigers of zestigers die risico’s eerder zullen willen afbouwen om het opgebouwde kapitaal te beschermen. Het is daarbij fiscaal gezien wel belangrijk om zo’n overschakeling op het juiste moment te doen. Onze ervaren adviseurs kunnen je hierover aan de hand van unieke tools uitgebreid persoonlijk advies geven en begeleiden.”

Volledige ontzorging mét behoud van controle

“Je kan met Vita Flex 44 recurrent sparen (bv. maandelijks of driemaandelijks) met kleine of grote bedragen. Het kan zelfs al vanaf € 50 per maand, waardoor het een oplossing is die open staat voor vele mensen. Maar je kan ook kiezen voor één enkele storting of een combinatie daarvan met periodieke stortingen. Je bepaalt ook hoeveel van je premie naar je tak 21 gaat en hoeveel naar je tak 23, en die verhouding kan je ook steeds wijzigen.

“Deze oplossing volgt het ritme van jouw plannen en jouw leven. Jij behoudt de controle over jouw financiële toekomst!”

“Vita Flex 44 laat als levensverzekering toe om iedere keer kleine bedragen te storten en je risico te spreiden over een hele portefeuille aan aandelen. Dat maakt het heel wat toegankelijker dan zelf beleggen op de beurs, waar één aandeel niet enkel duur is maar wel veel risico met zich meebrengt. Als startpositie kan je bv. gaan om 80% te beleggen in een tak 21 en 20% in de tak 23, dat is een positie waar je eigenlijk weinig verkeerd mee kan doen. Maar met behulp van onze experts passen we die natuurlijk aan, afhankelijk van je noden en wensen.”

Torfs: “We ontzorgen je bovendien. Hierdoor heb je zelf niet teveel keuzestress en hoef je je aandelen niet zelf op te volgen. Wij doen alles in jouw plaats. Jij hoeft enkel maandelijks een domiciliëring in te stellen om maandelijks te sparen. Indien nodig kan je het spaarbedrag echter ook verlagen of de domiciliëring even pauzeren. Wanneer het wel weer lukt kan je het dan gewoon opnieuw verderzetten of zelfs inhalen. Deze levensverzekering staat dus absoluut niet vast voor de rest van je leven. Deze oplossing volgt het ritme van jouw plannen en jouw leven. Jij behoudt de controle over jouw financiële toekomst!”

Next article