Home » Bedrijfsovernames » Stel je vermogen veilig én blijf betrokken bij je business dankzij de Earn Deal
Sponsored
Chris Van Hoorde, Retearn.

Chris Van hoorde

Founding Partner

Retearn

Je gehele vermogen uitsluitend in je eigen bedrijf investeren, is zelden een goed plan. Kapitaal wordt bij voorkeur gespreid over verschillende aandelen en bedrijven. De Earn Deal biedt hiervoor een gezonde en veilige oplossing.

Tekst: Sijmen Goossens

Van hoorde: “De essentie van onze Earn Deal is dat de verkopende partij terug mee in het verhaal stapt. Veel familiale ondernemers investeren het grootste deel van hun vermogen in hun eigen bedrijf. Dat is begrijpelijk en is dikwijls historisch zo gegroeid, maar objectief bekeken niet de meest veilige  strategie.”

“Met onze Earn Deal kunnen eigenaars tegelijk een deel van hun vermogen veiligstellen en betrokken blijven bij hun business. Verkopen hoeft dan niet te betekenen dat je afstand neemt van jouw bedrijf. Het is een ideale oplossing voor wie een stukje van dit eigen vermogen gezond wil spreiden, maar zichzelf bijvoorbeeld nog te jong/gedreven voelt of zijn/haar business te mooi vindt om volledig uit handen te geven.”

“Het kan eveneens een perfecte oplossing bieden voor een problematiek van familiale opvolging. De ondernemer verkoopt 100% aan een nieuw op te richten vennootschap. Hij of zij stapt dan, samen met de nieuwe investeerders, opnieuw mee in de holding. De rest wordt aangevuld met de klassieke acquisitiefinanciering van een bank.”

Een doordacht opgebouwd pakket

“Eens de verkopende partij gekozen heeft voor de Earn Deal, toetsen we aan de hand van een investor pitch de interesse  bij een groot  aantal investeerders uit ons netwerk. Belangrijk is dat je als investeerder een afgewerkt en transparant geheel krijgt aangeboden. Zo buigt Retearn zich over de complete overnamestructuur, de bancaire elementen, de contracten, de vendor due diligence, enz.: alles wordt door ons nauwkeurig in kaart gebracht.”

De essentie is dat de verkopende partij terug mee in het verhaal stapt.

“Het is een service die maximaal ontzorgt en tegelijk voor alle betrokkenen een win/win realiseert. De verkoper stelt een groot stuk van zijn vermogen veilig en blijft tegelijk ook betrokken, vaak als bestuurder. Niet zelden gebeurt het dat een deel van het vermogen opnieuw wordt gespreid over verschillende andere Earn Deals.”

Persoonlijke benadering en maatwerk

“Wat ons vooral kenmerkt, is onze persoonlijke aanpak. Ieder verhaal is anders. Wij bieden een oplossing voor de specifieke noden van iedere aandeelhouder. Belangrijk hierbij is discretie. Daarom kunnen onze (verkoop)mandaten enkel geconsulteerd worden in onze investor database, die uitsluitend toegankelijk is met een paswoord en login.”

“Een primeur is dat we recent een principeakkoord bereikten als founding partner van een internationaal netwerk met onder andere Nederlandse, Duitse, Franse en UK M&A-collega’s. Het netwerk zal ook worden opengesteld voor andere (buitenlandse) collega’s die op hetzelfde expertiseniveau acteren en die dezelfde waarden en normen delen.”

Next article