Skip to main content
Home » KMO » Toekomstbestendige KMO-units combineren duurzaamheid en flexibiliteit
KMO

Toekomstbestendige KMO-units combineren duurzaamheid en flexibiliteit

in samenwerking met:
De nieuwbouwsite in Heist-op-den-Berg is volledig energieneutraal.
in samenwerking met:
De nieuwbouwsite in Heist-op-den-Berg is volledig energieneutraal.

KMO’s hebben nood aan flexibele ruimtes die met hen kunnen meegroeien en die voldoen aan de steeds strenger wordende duurzaamheidseisen. Via doordachte (her) ontwikkelingen biedt Immo Darwin een antwoord.

“In onze bedrijfsparken kunnen KMO’s units huren, leasen of kopen. We bieden klanten ook de optie om hun ruimte in de toekomst uit te breiden”, legt CEO Guy Hoegaerts uit. “Tegelijk trachten we door de schaarste van industriegronden het ruimtegebruik te optimaliseren. In plaats van de gewoonlijke 6 meter bouwen wij units van 10 tot 12 meter hoog. Bovendien zetten we sterk in op duurzaamheid. Zo leggen we de daken vol zonnepanelen en installeren we grote batterijen, zodat groene energie maximaal lokaal kan worden gebruikt. Water trachten we in eerste instantie zo veel mogelijk te hergebruiken. Groendaken en wadi’s in combinatie met waterdoorlatende verhardingen en open grachten zorgen daarnaast voor een goede infiltratie en buffering van overtollig regenwater. Rondom de sites zijn groenbuffers aangelegd.”

In onze bedrijfsparken kunnen KMO’s units huren, leasen of kopen. We bieden klanten ook de optie om hun ruimte in de toekomst uit te breiden.

Brownfield herontwikkeling in Rijkevorsel

In Rijkevorsel transformeerde Immo Darwin een vervallen steenfabriek tot een moderne, groene locatie. “We hebben die site dus volledig opgekuist en er nieuwe units gebouwd zonder nieuwe gebieden aan te spreken”, aldus Hoegaerts. “Het betreft hier een klasse 1 omgevingsvergunning, waardoor ook milieubelastende bedrijven welkom zijn. De gebouwen variëren van 1.000 m² tot 17.750 m² en iedere unit kan op maat worden gebouwd, tot wel 25m hoog. Bovendien is de site zowel over de weg als het water vlot bereikbaar.”

In Rijkevorsel werd een vervallen steenfabriek omgetoverd tot een moderne, groene locatie.

Energieneutrale KMO-units in Heist-op-den-Berg

“Ons project in Heist-op-den-Berg is een duurzame nieuwbouwontwikkeling. De gehele site is energieneutraal. Bovendien hebben we voldoende laadpalen én snelladers voorzien zodat onder meer elektrische heftrucks kunnen worden ingezet. We hebben ervoor gekozen om één derde van het totale perceel terug te geven aan de natuur. Het groen wordt ook doorgetrokken tot aan de units met onder meer klimplanten tegen de gevels, zodat het een echte aangename werkomgeving wordt. Er zijn 26 units beschikbaar van 300 m² tot wel 25.000 m²”, besluit Hoegaerts.

Next article