Skip to main content
Home » KMO » “Samen maximaliseren we het rendement van je energie-infrastructuur”
KMO

“Samen maximaliseren we het rendement van je energie-infrastructuur”

in samenwerking met:
Laadoplossingen voor zwaardere voertuigen zoals bussen en vrachtwagens vragen specifieke knowhow.
in samenwerking met:
Laadoplossingen voor zwaardere voertuigen zoals bussen en vrachtwagens vragen specifieke knowhow.

Litran NV, vroeger gekend als Visser & Smit Hanab NV, speelt dankzij zijn specialisatie in pijpleidingen en bekabeling een cruciale rol in de energietransitie. Projectleider Max Kersten vertelt hoe het bedrijf vanuit zijn brede waaier aan diensten en doorgedreven focus op kwaliteit KMO’s helpt om een maximaal rendement te halen uit duurzame energie-infrastructuur.

Max Kersten

Projectleider Litran

Kersten benadrukt het belang van kwaliteit, ook bij de installatie van bijvoorbeeld laadpalen. “Hoewel de aanschaf- en installatiekosten van kwalitatieve producten vaak hoger zijn, komen ze op lange termijn voordeliger uit”, legt hij uit. De focus moet volgens hem dan ook liggen op de Total Cost of Ownership (TCO): “Het gaat niet alleen om de initiële kosten, maar ook om wat het product zal kosten over zijn gehele levensduur.”

Totaalpartner voor alle energie-infrastructuur

Litran biedt een breed scala aan diensten aan, van engineering en projectmanagement tot het uitvoeren van civiele werken. “We zorgen ervoor dat de klant alles in één keer voor één prijs krijgt,” zegt Kersten. Door de integratie van verschillende diensten, producten en expertises kan Litran de kwaliteit én efficiëntie van zijn projecten optimaliseren.

Kijk niet enkel naar de initiële kostprijs van een product, maar bereken wat het zal kosten over zijn gehele levensduur.

“Als totaalpartner kunnen we indien nodig bijvoorbeeld ook een verzwaring van het net, een industriële batterij en/of zonnepanelen voorzien. We kijken hiervoor steeds naar wat een KMO echt nodig heeft en werken dan een optimale totaaloplossing op maat uit.”

Alles onder één dak, ook voor zwaar vervoer

Naast AC-laadpalen kan het bedrijf ook laadoplossingen voor zwaardere voertuigen zoals bussen en vrachtwagens voorzien. “DC-laders worden steeds betaalbaarder, maar de hogere spanningen vereisen wel specifieke kennis, en die hebben wij in huis. Er is vooral een groeiende vraag bij distributiecentra en bedrijven die korte afstanden afleggen”, aldus Kersten. “Voor het heel zware vervoer zien we vooral veel potentieel in waterstof. Litran legt nu al pijpleidingen voor waterstof en zal in de toekomst ook installaties voor het pompen van waterstof kunnen aanbieden..” 

Next article