Skip to main content
Home » KMO » Slim platform ontzorgt bedrijven bij transitie naar elektrisch rijden
KMO

Slim platform ontzorgt bedrijven bij transitie naar elektrisch rijden

in samenwerking met:
Het platform werkt met verschillende soorten laadpalen, zolang deze compatibel zijn met de gangbare standaardprotocollen.
in samenwerking met:
Het platform werkt met verschillende soorten laadpalen, zolang deze compatibel zijn met de gangbare standaardprotocollen.

De overstap naar elektrische mobiliteit is voor veel KMO’s een complexe uitdaging, maar dankzij oplossingen zoals die van Blossom wordt dit proces aanzienlijk vereenvoudigd. Met zijn focus op ontzorging, slim laden en hardware-onafhankelijkheid zet Blossom in op een toekomst waarin elektrisch rijden voor elke KMO toegankelijk en efficiënt is.

Dann Rogge

General Manager Blossom

Grote bedrijven hebben dikwijls een eigen team dat zich volledig richt op de transitie naar elektrisch rijden”, zegt Dann Rogge, General Manager bij Blossom. “Voor KMO’s is dit echter anders. Vaak ligt de verantwoordelijkheid voor het wagenpark bij de HR-manager, de financieel directeur of zelfs de boekhouder. Er is zelden iemand die specifiek is aangewezen om zich bezig te houden met deze transitie, en dat maakt het voor KMO’s nog belangrijker dat zij ontzorgd worden.”

Door KMO’s te ondersteunen met slimme oplossingen voor laadbeheer en energieoptimalisatie thuis en op kantoor, helpen we hen om de transitie naar elektrisch rijden zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Blossom biedt hiervoor een oplossing. “Wij maken het eenvoudig voor bedrijven om de transitie naar elektrisch rijden te volgen en te beheren. Met ons platform kunnen bedrijven hun medewerkers makkelijk toevoegen, waarna Blossom vervolgens het volledige proces overneemt. De werkgever kan alle werknemers mooi opvolgen in een overzichtelijk dashboard. Werknemers van hun kant hebben via een app toegang tot hun profiel en verbruik.”

Hardware-onafhankelijkheid als waarborg

Blossom kiest bewust voor hardware-onafhankelijkheid. Het platform werkt met verschillende soorten laadpalen, zolang deze compatibel zijn met de gangbare standaardprotocollen. “Bij een gesloten systeem wordt je laadinfrastructuur onbruikbaar wanneer de producent failliet gaat of je wil overstappen naar een andere leverancier”, aldus Rogge. “Wij zijn van mening dat KMO’s dat risico niet hoeven te lopen. Daarom werkt onze software samen met meerdere systemen.”

Slim laden voor een optimaal energiebeheer

“Medewerkers die thuis een laadpunt hebben van Blossom, kunnen gebruik maken van ons slim energiebeheer. Dat betekent dat laadstations kunnen worden afgestemd op de beschikbare zonne-energie, piektarieven en dynamische tarieven”, legt Rogge uit. “Veel gebruikers vragen zich immers af hoe ze hun verbruik kunnen optimaliseren. Met onze oplossing lossen we dit automatisch op, wat een hoop vragen en zorgen wegneemt.”

Blossom biedt vier verschillende laadmodi aan. Bij snelladen wordt de maximale beschikbare capaciteit benut. Met solar-modus laad je enkel zonne-energie, terwijl de piek-modus als doel heeft om piekverbruiken te vermijden. De dynamische sturing biedt ten slotte de mogelijkheid om op basis van dynamische tarieven te laden. “Deze flexibiliteit is vooral voor KMO’s van groot belang, aangezien zij niet de capaciteit hebben om dit zelf te managen,” klinkt het.

Klaar voor de toekomst van elektrisch laden

“De vraag naar elektrisch rijden blijft toenemen in België, mede dankzij het gunstige fiscale regime. Eenmaal werknemers de overstap hebben gemaakt naar elektrisch rijden, willen die overigens niet meer terugkeren naar traditionele brandstoffen. Bij veel KMO’s groeit echter de vraag hoe ver ze moeten gaan in het ondersteunen van dat elektrisch rijden. Vandaag geven veel bedrijven hun medewerkers een laadkaart waarmee ze vrij kunnen laden, ook bij dure snelladers. Maar hoelang is dat nog houdbaar? We zullen daarom in de toekomst waarschijnlijk een verschuiving zien naar meer thuisladen en laden op kantoor, met minder nadruk op snelladers en meer focus op kostenefficientie”, voorspelt Rogge.

Blossom bevindt zich in de ideale positie om net daar het verschil te maken. “Door KMO’s te ondersteunen met slimme oplossingen voor laadbeheer en energieoptimalisatie thuis en op kantoor, helpen we hen om de transitie naar elektrisch rijden zo soepel mogelijk te laten verlopen. Onze nauwe samenwerking met Telenet Business stelt ons in staat om bedrijven een geïntegreerde oplossing te bieden. Als onderdeel van de Telenet Group kunnen we een betrouwbare en toekomstgerichte dienst garanderen. Het potentieel is alvast enorm: van de 67.000 KMO’s met vijf of meer werknemers in België, zijn er maar liefst 25.800 klant bij Telenet Business.”

Next article